OGC Nice

© PHOTOPQR/NICE MATIN/MAXPPP

Trainer – Christophe Galtier, 23/08/1966

? In 2007 is hij assistent van Alain Perrin bij FC Sochaux-Montbéliard. De twee zouden het team naar winst in de Franse beker en een zevende plaats in het klassement leiden.

? In 2013, 2019 en 2021 werd hij verkozen tot beste trainer van de Ligue 1.

? Galtier is een perfectionist en een meester in tactische analyses.

Transfers

In

Melvin Bard (Olympique Lyonnais), Justin Kluivert (AS Roma, Ita), Mario Lemina (Southampton, Eng), , Pablo Rosario (PSV, Ned), Calvin Stengs (AZ, Ned), Jean-Clair Todibo (FC Barcelona, Esp), Pedro Brazão, Evann Guessand & Lucas Da Cunha (FC Lausanne Sport, Sui), Ihsan Sacko (Cosenza Calcio, Ita).

Kasper Dolberg
Kasper Dolberg© Icon Sport

OUT

Yoan Cardinale, Racine Coly (Estoril Praia, Por), Ibrahim Cissé (Le Mans), Pierre Lees Melou (Norwich, Eng), Stanley Nsoki (Club Brugge, Bel), Andy Pelmard (FC Basel, Sui), Trazié Thomas, Hicham Mahou & Armel Zouhouri (FC Lausanne Sport, Sui).

OGC Nice

Smaakmaker – Kasper Dolberg

Met zijn tienergezicht en vikinglijf is Kasper Dolberg een echte ouderwetse nummer 9. De Deense spits, die in 2019 op de Promenade des Anglais arriveerde na vier mooie jaren in de Eredivisie met Ajax, nam geen droomstart. Als de grootste transfer in de geschiedenis van OGC Nice – 20 miljoen euro – werd hij niet bepaald met open armen ontvangen in de kleedkamer van de Aiglons. Uit jaloezie stal de jonge Lamine Diaby-Fadiga zelfs een luxehorloge van 70.000 euro van de nieuwkomer.

Na een grijs seizoen in 2020/21 kreeg Dolberg weer wat kleur met zijn nationale ploeg, die briljant was tijdens EURO 2020. Nu coach Christophe Galtier heeft aangekondigd dat hij op de 23-jarige Dolberg rekent, zou de aanvaller wel eens het speerpunt kunnen zijn dat Nice in staat zal stellen om de nieuwe ambities van sponsor Ineos waar te maken.

OGC Nice
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content