Inter bedankte trainer Cuper en verving hem door Zaccheroni.

Zondagmorgen bedankte Intervoorzitter Moratti de Argentijnse trainer Hector Cuper voortijdig voor bewezen diensten. De avond voordien zette Inter in extremis uit bij Brescia een 0-2-stand om in een 2-2-gelijkspel. Daarmee staat het achtste, met amper zes doelpunten gescoord : alleen hekkensluiters Empoli en Ancona zijn nog minder productief.

Cuper werd al eerder in vraag gesteld. Moratti haalde hem als garantie voor succes nadat hij met Mallorca en Valencia drie Europabekerfinales haalde, maar ook telkens verloor. De voorbije twee jaar haalde Cuper niet de prijs die van hem verwacht werd. Vorige week nog maakte Moratti duidelijk dat hij Laziotrainer Mancini als opvolger voor Cuper wil, maar die liet weten Rome niet te willen verlaten. Sinds Cuper een paar weken geleden onderuit ging in de Milanese derby, bleef de kritiek aanhouden. Dat de verdedigend ingestelde trainer geen spektakel verzorgt, tot daaraan toe, maar als vervolgens ook de resultaten uitblijven, is het geduld op.

Vandaag zit tegen Moskou al de nieuwe trainer op de bank : Alberto Zaccheroni werkte in eerste klasse bij Udinese, werd kampioen met Milan en was het laatst aan de slag bij Lazio. Ook voorzitter Moratti gaat bij het falen van Inter niet vrijuit. Sinds hij de club kocht in 1995 is hij al aan zijn zevende trainer toe. Elk jaar koopt hij weer blind in, met een voorkeur voor namen uit de vier windstreken. Daardoor maakt Inter zijn volledige naam ‘Internazionale’ wel waar, maar van enig samenspel en automatismen kan nooit sprake zijn. Het valt te betwijfelen of Zaccheroni die vicieuze cirkel kan doorbreken.

DOPING. Parmamiddenvelder Manuele Blasi (23) werd na het duel tegen Perugia van 14 september positief bevonden op het gebruik van norandostrenon, een afgeleide van het spierversterkende nandrolon. UDINESE overleefde als enige Italiaanse club de eerste ronde in de Uefacup niet. Perugia, dat zich samen met Parma en AS Roma wél plaatste, is na een akkoord met het stadsbestuur voor veertig jaar eigenaar van het stadion en mag het al die tijd commercieel uitbaten. In Italië was dat tot voor kort nergens mogelijk. PAOLO MALDINI speelde zondag zijn 716de competitiewedstrijd voor Milan. Daarmee evenaart hij het record van Franco Baresi. ANDREA PIRLO verlengde zijn contract bij Milan tot 2008. (GF)

TOPSCHUTTERS : 1. Adriano (Parma), Shevchenko (AC Milan) 6 goals ; 3. Caracciolo (Brescia) 5 goals ; 4. Di Vaio (Juventus), Trezeguet (Juventus) 4 goals.

(GF)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content