Nîmes Olympique

Trainer : Bernard Blaquart – 16/08/1957

Zijn eerste ervaring als T1 in de Ligue 1 was een groot succes: hij leidde de Krokodillen naar een negende plaats.

Hij werd als aanvaller opgeleid bij Bordeaux, waarmee hij de Coupe Gambardella (Franse jeugdbeker) won. Door blessures speelde hij maar een vijftigtal matchen in de hoogste afdeling.

Hij werd deze zomer nadrukkelijk gelinkt aan Dijon, maar het bestuur van Nîmes liet hem niet vertrekken.

Transfers – In

Duljevic (Dynamo Dresden, Ger), Martinez (RC Strasbourg), Ferhat (Le Havre AC), Stojanovski (FK Renova, Mkd), Philippoteaux (AJ Auxerre).

Out

Savanier (Montpellier), Bouanga (AS Saint-Etienne), Alioui & Thioub (Angers SCO), Bozok (FC Lorient), Hsissane (Le Puy Foot), Valette, Sourzac & Lybohy (AS Nancy), Harek (gestopt).

Bernard Blaquart
Bernard Blaquart© AFP

Smaakmaker : Antonin Bobichon

Een jaar geleden was de 23-jarige Antonin Bobichon, een rasecht jeugdproduct van Nîmes Olympique, nog een nobele onbekende bij het grote publiek. Logisch: hij speelde maar een bijrol in de promotie van de Crocos naar de Ligue 1. In dat seizoen (2017/18) maakte hij amper vijf goals. Het was door zijn debuut in de Ligue 1 tegen PSG, met een bal die hij in de winkelhaak van Alphonse d’Areola deponeerde, dat hij doorbrak en zich een basisplaats verwierf. Aan de zijde van Téji Savanier, die andere revelatie van Nîmes, die naar Montpellier vertrok, en van Jordan Ferri in de driehoek op het middenveld, specialiseerde Bobichon zich in doelpunten vanop afstand: vijf van zijn acht goals vorig seizoen maakte hij van buiten de grote rechthoek.

Nîmes Olympique
Antonin Bobichon
Antonin Bobichon© BELGAIMAGE
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content