Koopwoede Schalkemanager Rudi Assauer beroert de gemoederen.

Er valt momenteel weinig positief sportief nieuws te halen bij de club uit Gelsenkirchen, die langzaam afglijdt naar de grijze middenmoot. Maar er bestaat grote ergernis over het charme-offensief en de koopwoede van manager Rudi Assauer. Nadat hij er eerder al in slaagde om Ailton en Mladen Krstajic voor volgend seizoen weg te halen bij Werder Bremen, probeert hij nu ook nadrukkelijk Kevin Kuranyi los te weken bij VfB Stuttgart. “Ik begrijp niet dat er zoveel commotie over wordt gemaakt”, liet Assauer vorig week weten in Welt am Sonntag. “Het is al jaren de tactiek van Bayern München en Borussia Dortmund. Nu wij eens kort op de bal spelen en spelers vroeg vastleggen, worden we plots beschuldigd van oneerlijke concurrentie. Voor mij is het duidelijk : de nijd en afgunst voor onze doortastendheid is groot.”

Dat er volgende zomer grote schoonmaak zal worden gehouden, staat ondertussen vast. Schalke 04 heeft momenteel vijftig contractspelers, waarvan er twintig verbintenissen straks aflopen. De nieuwe filosofie van Assauer en trainer Jupp Heynckes – meer kwaliteit dan kwantiteit – zal waarschijnlijk verstrekkende gevolgen hebben voor Agali, Van Kerckhoven, Glieder, Kmetsch en Djordjevic. De jongeren Hanke, Trojan en Alcides mogen rekenen op een verlengd verblijf. Het zorgt ervoor dat de personeelskost, die dit seizoen 44 miljoen euro bedroeg, moet worden ingekrompen tot 40 miljoen euro. Voor financieel directeur Josef Schnusenberg niet het signaal om paniek te slaan. “Als Rudi straks Ronaldo naar hier wil halen, dan kan dat. Zelfs met een jaarloon van zes miljoen euro. We moeten dan maar creatief zijn en elders bezuinigen. Schalke 04 moet zo snel mogelijk weer zijn plaats in de top innemen. Dat kan alleen maar met toppers, geen meelopers”, liet hij veelzeggend optekenen. (FV)

HERIBERT BRUCHHAGEN wordt vanaf 1 december voorzitter van Eintracht Frankfurt. De voormalige directeur van de Deutsche Fussbal Liga (DFL) tekende een overeenkomst tot 2007 en zal jaarlijks 300.000 euro verdienen. ULF KIRSTEN (37) speelde in Dresden een afscheidsduel, dat werd gevolgd door 30.000 toeschouwers en meer dan 2 miljoen tv-kijkers. Een som van 50.000 euro werd geschonken aan de jeugdopleiding van Dynamo Dresden. ANDREAS HINKEL (21) verlengde zijn contract bij VfB Stuttgart tot 2007. SEBASTIAN DEISLER werd met psychische problemen in een ziekenhuis. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Ailton (Bremen) 13 goals ; 2. Klose (Kaiserslautern) 9 goals ; 3. Klimowicz (Wolfsburg), Max (Rostock), Hashemian (VfL Bochum) 8 goals.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content