De Gunners krijgen groen licht voor nieuw stadion.

Arsenal zat vorige week voortdurend in het nieuws. In de eerste plaats omwille van contractverlengingen. Sol Campbell en Lauren tekenden voor twee jaar bij, de Braziliaan Edu hapte niet toe en lijkt op weg naar Valencia. Tweede nieuwsfeit was het gebakkelei tussen Ar-sène Wenger en Sir Alex Ferguson. Omdat volgende week dinsdag Ar-senal-Manchester op de kalender staat, vond de Premier League het de hoogste tijd om wat duidelijke afspraken te maken. Op een vergadering in Londen, waar afgevaardigden van beide topclubs aanwezig waren, werd beslist dat de beide heren hun commentaar zouden beperken tot voor- en nabeschouwingen over de wedstrijd.

De belangrijkste tijding van de week was echter dat Arsenal eindelijk volledig groen licht kreeg voor de bouw van een nieuwe voetbaltempel. In augustus 2006 moet in Ashburton Grove het nieuwe Emirates Stadium worden ge-opend. Dat stadion ligt niet ver van het ruige Highbury en de lokale overheid wil ervan profiteren om de verpauperde buurt nieuw leven in te blazen. De kleine handelaars in de buurt werden verplicht om hun eigendom aan de club te verkopen, zodat die voldoende ruimte had voor stadion en allerlei noodzakelijke faciliteiten. Een aantal mensen tekende beroep aan tegen deze verordening, maar dat werd vorige week verworpen.

Het nieuwe stadion zal 60.000 zitplaatsen tellen en meer inkomsten genereren voor de Gunners. Op dit moment haalt Arsenal maar liefst 52 procent van zijn omzet uit media-inkomsten (tv, internet). Als het stadion wordt uitverkocht, daalt het media-aandeel tot een meer redelijke 34 procent. Tegelijk moet de omzet uit ticketverkoop (nu 29 procent van de totale omzet) stijgen tot ruim 40 procent. Arsenal wil ook nieuw geld genereren door meer aandelen op de markt te brengen en de Aziatische markt aan te boren. Momenteel reizen twee vertegenwoordigers dat werelddeel af op zoek naar sponsors.

FA Cup. Liverpool kende een zwarte week, want ook in de beker werd verloren, Burnley wipte de Reds met 1-0. Leuke affiches in de volgende ronde die volgend weekend wordt afgewerkt : Southampton-Portsmouth ( Harry Redknapp tegen zijn vorige ploeg), Manchester United-Middlesbrough (beide wedstrijden zijn zaterdag live op de BBC) en Chelsea-Birmingham. Robbie Savage rondde zijn overgang van Birmingham naar Blackburn af. Salif Diao wordt door Liverpool uitgeleend aan Birmingham tot het einde van het seizoen.

TOPSCHUTTERS : 1. Henry (Arsenal) 16 goals ; 2. Johnson (Crystal Palace) 14 goals ; 3. Pires (Arsenal), Defoe (Tottenham), Haisselbank (Middlesbrough) 10 goals.

(PTK)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content