Fulham trekt weer op een positieve manier de aandacht.

Mohammed Al Fayed moest vorige week wat rechtzetten. De Fulham-voorzitter had de eerste minister van Thailand op bezoek gekregen en meegenomen naar de (verrassend gewonnen) uitwedstrijd op Old Trafford. De brave man was zo onder de indruk dat hij sprak van de club te kopen. Al Fayed moest de zaak officieel rechtzetten. Wat ervan aan was ? De eerste minister wilde een link met de club creëren, om jonge Thaise voetballers de kans te geven ervaring op te doen.

Fulham doet het uitstekend. Buiten de verwachtingen, zo getuigden de Franse spelers in L’Equipe. “De Engelse pers zag ons degraderen”, liet Martin Djetou noteren. “De sfeer is veel beter. Zulke uitspraken motiveren ons extra.” Volgens de Franse connectie, smalend de Tigana-boys genoemd, was de sfeer niet goed, omdat ze te veel met de vinger werden gewezen als het niet liep. Veel van de ommekeer heeft te maken met de invloed en luisterbereidheid van manager Chris Coleman. Hij nam in april de ploeg over van Tigana, die veel in spelers deed investeren, maar er weinig uit puurde.

De aanstelling van Coleman was verrassend, hij was toen immers nog maar 32. Alleen Atillio Lombardo was ooit jonger toen hij (even) speler-trainer werd van Crystal Palace. Coleman benadrukte vorig seizoen dat hij zich te onervaren voelde. Het zou dus maar een interimopdracht worden. Maar het lukte wonderwel. De gewezen Welshe international wist de ploeg moeiteloos te redden, wat hem een vast contract opleverde. Dat de man zo jong stopte als voetballer, heeft te maken met een verkeersongeval. In januari 2001 crashte hij zwaar. Coleman brak beide benen, zijn enkel en blesseerde zich aan de knie. Meer dan dertien maanden werkte hij aan zijn comeback, maar verder dan de invallers kwam hij niet meer.

Eén week na de stunt tegen United kreeg Fulham zondag Liverpool over de vloer. Een late penalty zorgde voor 1-2-verlies. (PTK)

JONATHAN BLONDEL drijft boven water. Woensdag viel hij op het uur in tijdens de Liga-bekerwedstrijd tegen West Ham (1-0 na verlengingen), zaterdag viel hij ook na een uur in tegen Bolton. ARSENAL kreeg voor de incidenten tegen Manchester United een boete van 175.000 pond. Lauren kreeg vier speeldagen schorsing, Keown drie, Vieira en Parlour elk een. LIVERPOOL liet Jamie Carragher tot 2007 en ChrisKirkland tot 2009 bijtekenen. FABIEN BARTHEZ moet van de Fifa wachten tot januari om naar Marseille te kunnen. (PTK)

TOPSCHUTTERS : 1. Henry (Arsenal) 10 goals ; 2. Shearer (Newcastle) 9 goals ; 3. Van Nistelrooy (Man. United), Owen (Liverpool), Anelka (Man. City) 8 goals.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content