Myron Boadu – club: AZ

© BELGAIMAGE

De 18-jarige aanvaller is een talent uit de eigen jeugdopleiding die afgelopen zomer in de EL al imponeerde tegen R Antwerp FC.

De KNVB bracht zondag naar buiten dat PSV-talent Mohamed Ihattaren (17) Oranje verkiest boven Marokko. Een ferme opluchting voor bondscoach Ronald Koeman, die daarmee zijn selectiemogelijkheden ziet vergroten richting de komende EK-kwalificatieduels met Noord-Ierland en Estland.

In tegenstelling tot ploeggenoot Calvin Stengs (20) moet Myron Boadu (18) nog even geduld oefenen voor een (voor)selectie bij Oranje de Nederlandse nationale ploeg. Die stap lijkt niettemin aanstaande, zeker gezien de manier waarop de rechtsvoetige spits zijn opmars verder zet bij de club uit Alkmaar. Samen met groeibriljanten Dani de Wit (opleiding Ajax), Teun Koopmeiers en Owen Wijndal werd Boadu door Jong Oranjebondscoach Erwin van de Looi gevraagd voor de aanstaande partijen in Gibraltar en op 19 november in Doetinchem tegen Engeland.

Een mooie en nieuwe test voor Boadu, die op 19 juli zijn contract liet openbreken tot 2023 bij de ploeg van Arne Slot. ‘Dat worden geweldige spelers’, weet Koeman. ‘Alleen is het nu nog iets te vroeg. Maar wat Myron al laat zien, is bijzonder veelbelovend.’

Zijn kwaliteiten kwamen eind augustus al duidelijk naar boven, toen AZ in de derde voorronde van de EL over twee duels Royal Antwerp FC uitschakelde. Boadu was als afwerker van dienst verantwoordelijk voor de 1-1 bij de heenwedstrijd, maar had ook een groot aandeel in de 1-4-zege in het Koning Boudewijnstadion. Naast zijn snelheid valt zijn hoge efficiëntie op. In de 0-4-winst bij PSV maakte Boadu twee goals, bij de 3-0-zege op FC Twente tekende hij voor de laatste. De spits zit in de Eredivisie aan 7 treffers en 3 assists in amper 897 minuten. Zijn huidige marktwaarde: 7,5 miljoen euro.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content