K evin Muscat, Musky voor de vrienden, is een fenomeen. Een fantastische kerel, een echte skipper, maar zo gek als een achterdeur. Bob Peeters kan daar ongetwijfeld over meespreken. Musky is een Australiër die een jaar of tien in Groot-Brittannië speelde. Crystal Palace, Wolverhampton Wanders, Glasgow Rangers en de voorbije twee seizoenen in de First Division bij Millwall, waar hij de finale van de FA Cup miste wegens een blessure. Een echte leider. Neemt altijd het voortouw, werkt altijd in het belang van de groep. Altijd de eerste om op stap te gaan ook, en de laatste om naar huis terug te keren. Toen hij in de Preseason Cup wegens een blessure niet mee kon naar de Newcastle Jets betaalde hij de trip uit eigen zak om ons te steunen voor, tijdens en na de wedstrijd. Dat gebeurt dan op zijn Muskies, met de nodige F-words.

We gonna kill those fucking cunts.

Get fucking stuck in !

Et cetera.

Een echte Musky-show, iedere wedstrijd weer. We delen wel eens de kamer en dan is het altijd lachen geblazen. Musky telt al een A-cap of veertig en staat bij ons rechtsback. Bikkelhard. Hij heeft de reputatie dat hij er wel eens eentje het ziekenhuis in durft te trappen. Het kost mij geen moeite om dat te geloven. Een echte killer. Hij gaat door het vuur en zit ons constant op te naaien. Een captain zoals ik er nog maar zelden één meemaakte. De groep hangt onder zijn impuls goed aan elkaar. We zetten geregeld samen een stapje in de wereld en één keer per week gaan we samen lunchen. Er werd ook een cd opgenomen met onze favoriete nummers die dan voor de aftrap in de kleedkamer worden afgespeeld. Het mijne is All We Have van Bon Jovie. Een slow. Voor Musky staat er eentje van Robbie Williams op. Na de opwarming staan we met Musky altijd arm in arm in een cirkel op het veld. Peptalk !

De opwarming wordt gegeven door onze T3, de tweede assistent-trainer. Een vrouw. Anita Pedrana. Sports scientist. Ze doet ook de stretching en zo. Een hele knappe, ééntje van de Samoa-eilanden. De massage gebeurt dan weer door Jane Pihan. Physiotherapist. Op haar advies loop ik de dag na de wedstrijd bij wijze van recovery een minuut of twintig in het zeewater. Mijn appartement ligt ten slotte slechts op vijfhonderd meter van het strand. Ik doe dat samen met Adrian Leijer, een van de vier belofte-internationals in onze kern die dit jaar in Nederland het WK voor min-20-jarigen speelden. En er is nog een derde vrouw in de staf ! Zij die ons mediatraining geeft. 28 jaar. Drie die er mogen zijn, maar ik ben niet naar hier gekomen om achter de vrouwen te lopen. Ik ben naar hier gekomen om alleen te zijn met mezelf. Geoffrey Claeys speelt dit seizoen bij Melbourne Victory FC in de Hyundai A-League.

Geoffrey Claeys

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content