Montpellier Hérault FC

Trainer : Michel Der Zakarian – Arm, 18/02/1963

Hij heeft een lange geschiedenis bij Montpellier: hij speelde er (1988-1997) had er functies in de staf (1998-2006) en keerde er in 2017 terug als T1.

Hij was in 1998 het slachtoffer van Eric Cantona, die hem zwaar tackelde. Beiden kennen elkaar nochtans al sinds hun kindertijd.

In de kwartfinales van EC II tegen Man U in 1991 speelde hij een groot deel van de wedstrijd met een gescheurde kruisband van de knie.

Transfers – In

Savanier (Nîmes Ol.), Carvalho (Toulouse FC), Ferri (Ol. Lyon).

Out

Ammour (AS Béziers), Sanson (Quevilly-Rouen), Passi (FC Niort), Poaty (EA Guingamp), Sio (Gençlerbirligi, Tur), Skhiri (1. FC Köln, Ger), Lecomte (AS Monaco).

Michel Der Zakarian
Michel Der Zakarian© Icon Sport

Smaakmaker : Andy Delort

Als zoon van een zigeuner en een Algerijnse moeder kende Andy Delort (27) een vrij hobbelig begin van zijn carrière. Hij werd opgeleid in Sète, maakte zijn profdebuut bij Nîmes en kwam dan met Ajaccio in de Ligue 1 terecht, zonder veel succes evenwel. Hij brak door bij Tours in de Ligue 2 (24 goals), mislukte dan bij Wigan, lanceerde zich opnieuw bij Tours en Caen en ging vervolgens verrassend naar Mexico. Terug in Frankrijk, bij Toulouse en Montpellier, haalde hij de voorpagina’s door een achtervolgingsrace met de politie – hij kreeg twee maanden cel met uitstel. Dat belette hem niet om goed te presteren bij Montpellier (14 goals en 7 assists in 2018/19). Het leverde hem in juni zijn eerste cap op voor Algerije. Met de Fennecs won hij meteen de Afrika Cup.

Montpellier Hérault FC
Andy Delort
Andy Delort© Icon Sport
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content