MO MESSOUDI MAAKTE BEKEND DAT HIJ NAAR AA GENT GAAT. MAAR EERST SPEELT HIJ MET KV KORTRIJK NOG PLAY-OFF 1. MET EEN GELIJKSPEL OP ANDERLECHT WAS DE START ALVAST VEELBELOVEND.

Het was 22 jaar geleden dat KV Kortrijk nog eens een punt pakte op Anderlecht. Hoe verklaar je die sterke prestatie na de verloren bekerfinale?

Mo Messoudi: “De pers was heel negatief over ons na de bekerfinale, waarin we inderdaad niet zo goed speelden. De teleurstelling was na die nederlaag tegen tien man enorm groot en bleef enkele dagen hangen. Maar dat er geschreven werd dat we niets te zoeken hadden in play-off 1 motiveerde ons ook wel. Om ons extra scherp te zetten, herinnerde de trainer ons daar net voor de wedstrijd nog eens aan.”

Tot wat is KV Kortrijk nog in staat in play-off 1?

“We zijn de kleinste ploeg en het is al fantastisch dat we er bij zijn. Maar we willen zo hoog mogelijk eindigen en bewezen dat we de topclubs zeker thuis aankunnen. Misschien komen er dus nog wel een paar stuntjes aan.”

Zondag komt Club Brugge op bezoek.

“Thuis klopten we hen en op hun veld drongen we hen in de tweede helft helemaal terug. Als iedereen even scherp is, kunnen we weer een goed resultaat halen.”

Jullie spelen ook nog twee keer tegen AA Gent.

“Ja, en dat is een beetje speciaal voor mij omdat het mijn toekomstige club is. Voor mij geen probleem: ik ben nog altijd bij Kortrijk en zal zoals altijd mijn best doen. Maar ik weet niet wat er zal gebeuren. Tegen Anderlecht wou ik spelen, maar ik startte op de bank. Hopelijk is dat tegen Club Brugge anders. In play-off 1 kan je je meten met de groten en ik hoop dat ik daar zoals de trainer mij beloofde nog de kans toe zal krijgen en niet helemaal uit de picture zal verdwijnen omdat ik al elders tekende.”

Bij KV Kortrijk was je in de spelwijze van Hein Vanhaezebrouck vaak nuttig als middenvelder die vanaf de linkerkant tussen de linies ging zwerven. Voor welke positie haalde AA Gent jou?

“De laatste weken stond ik bij Kortrijk als aanvallende middenvelder op 10, centraal, en dat is de positie die ik het liefst speel en die ik ook mijn beste vind. Dan kom ik meer aan de bal, kan ik zowel links als rechts tussen de lijnen lopen én infiltreren. Michel Louwagie zegde mij dat ik ben aangetrokken als offensieve middenvelder en niet als flankspeler.”

De plaats van Tim Smolders – die naar Cercle Brugge gaat?

“Dat denk ik, ja.”

Voor een aanvallende middenvelder scoor je wel weinig. Dit seizoen tot nu toe één keer in de competitie en twee keer in de beker.

“Dat komt ook omdat ik de eerste ronde niet zo vaak speelde. Mocht ik eens een heel seizoen in de basis staan, dan zou ik er wel meer maken. Bij een grotere club krijg je ook meer de gelegenheid om te scoren. Ik kan als middenvelder op het juiste moment diep gaan. Maar ik ben ook een speler die gebruikt kan worden in het combinatiespel, door me vrij te lopen, en dan kom ik niet altijd voor doel. Bij Willem II speelde ik trouwens een beetje tussen de verdedigende middenvelder en de 10. Eigenlijk ben ik vrij polyvalent.”

Is het niet merkwaardig dat KV Kortrijk geen enkele moeite deed om een speler te houden die nu transfervrij naar een topclub vertrekt?

“Inderdaad. Er is me wel gezegd dat ze mij wilden houden, maar een voorstel deden ze mij nooit. Misschien omdat ik een redelijk dure speler ben; of omdat ze dachten dat ik niet veel opties zou hebben, maar die waren er al vroeg op het seizoen. Of misschien zit er nog iets anders achter.”

Iets anders?

“Bepaalde mensen misschien.”

Hoe komt het dat je soms vrij lange periodes op de bank zat?

“Daar had ik een discussie over met de trainer en het gesprek dat daarop volgde, is heel belangrijk geweest om mij weer goed te laten functioneren. Sindsdien is mijn hoofd veel vrijer en voel ik van de trainer ook meer vertrouwen dan voorheen. Het was voor mij niet altijd gemakkelijk, maar ik ben iemand die nooit opgeeft en ik ben altijd weer in de ploeg gekomen. De trainer feliciteerde mij trouwens met mijn transfer én met mijn ingesteldheid.”

Wat verwacht je van jouw overgang naar AA Gent?

“In de eerste plaats wil ik het vertrouwen dat ze daar in mij stellen niet beschamen. Ik wil er een goede voorbereiding doormaken en een goede start nemen. Ik ben 28 en ik denk dat mijn beste jaren eraan moeten komen.”

DOOR CHRISTIAN VANDENABEELE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content