Per 1 maart verruilt Hans Galjé de rol van jeugdcoördinator bij Club Brugge voor die van sportief manager bij SV Roeselare. Hij volgt er Luc Devroe op die dezelfde functie bij Club Brugge kwam invullen. “Ik heb zelf de keuze gemaakt. Ik móést niet weg. De kans om de algehele sportieve leiding van een eersteklasser in handen te krijgen, was zo’n mooie uitdaging, die mocht ik niet laten lopen”, zegt Galjé. “Je kan niet tot je zestigste jeugdcoördinator zijn, anders wordt het leeftijdsverschil met trainers en spelers te groot. Maar ik heb het altijd naar m’n zin gehad bij Brugge.”

Hans Galjé : “Ik heb geen tijd gehad om teleurgesteld te zijn, omdat er heel snel contact was met Roeselare. In eerste instantie vanuit de entourage, later door een telefoontje van de voorzitter.”

“Ik weet dat ik op de lijst van veertien stond en ik vind Luc een goede keuze. Hij heeft goed werk geleverd bij Roeselare. Dus ik respecteer die beslissing. Maar uiteraard had dat best ook Hans Galjé mogen zijn ( lacht). Maar ik ga zeker niet zitten wachten tot Luc het slecht doet, zo zit ik niet in mekaar.”

“Hij woont vlakbij de club en heeft daar een aantal spelers. Blijkbaar, ja, heeft hij mij naar voren geschoven. Ik weet niet in hoeverre hij bij hun besluitvorming een rol heeft gespeeld. Zij moeten zelf weten of ze daarop ingaan of niet. Ze zullen wel niet over één nacht ijs zijn gegaan. Maar over mijn onafhankelijkheid kan geen misverstand bestaan.”

“Ik heb de afgelopen dagen veel tijd gehad om daarover na te denken. Ik heb gesprekjes gevoerd met de mensen van het bestuur en de trainer. Mijn hoofd zit al boordevol ideeën die ik de komende dagen zal toetsen aan wat mogelijk is en aan wat de denkbeelden van de technische staf zijn.”

“Er zijn contracten die doorlopen, contracten die aflopen, dus we gaan bekijken wat er waar eventueel bij zou moeten komen. Daarna komt de voorbereiding op volgend seizoen al en dan wil ik bekijken hoe de scouting is georganiseerd. Ik vind dit een goed moment omdat ik een paar maanden de tijd krijg om te kijken en te luisteren, te inventariseren.”

“Dat is relatief makkelijk te verklaren : Club Brugge is en blijft – ondanks dat het nu wat moeilijker gaat – een topclub. En dan is het niet evident om kansen te krijgen. En er zijn andere oorzaken : Karel Geraerts bijvoorbeeld werd destijds geblokkeerd door Timmy Simons en Philippe Clement. BrechtCapon en BenjaminLutun zijn nu ook bij de A-kern gekomen. Maar wanneer weet je of iemand klaar is ? Dat is op het moment dat ie gaat spelen. Kijk naar Glenn Verbauwhede.”

RAOUL DE GROOTE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content