Dinsdag 27/4

Het is er dan toch van gekomen : de langverwachte tweede aflevering in ‘Legenden van het Europese voetbal’. Na Alfredo Di Stefano was het de beurt aan… Bobby Robson ! ! MET WIENS VOETEN SPELEN ZE HIER EIGENLIJK ? Di Stefano, een Argentijn nota bene, op één, tot daar toe. Maar Bobby Robson op twee, dat is lachen met de mensen. Waarom niet Bob Peeters ?

Bij ‘Legenden van het Europese voetbal’ denken wij spontaan aan Puskas, Cruijff, Beckenbauer, Van Basten, Rummenigge, Schnellinger, Charlton, Platini, Tomaszewski, Van Himst, Maier, Zoff, Facchetti, Rossi, Riva, Rivera, Gento, Amancio, Yashin, Maier, Papin, Piot, Eusebio, Best, Banks, Masopust, Dzajic, Prati, Fontaine, Müller, Rensenbrink, Boninsegna, Simoes, Rijkaard, Gullit, Zidane, Matthäus, Fritz Walter, Seeler, Matthews, Keegan, Völler, Boniek, Lato, Lubanski, Klinsmann, Ravelli, Seedorf, Kopa, Bremner, Jennings, Florian Albert, Mazzola, Baggio, Happel, Brady, Cantona, Law, Schmeichel, Maldini, Shilton, Moore, Laudrup, Kokcis, Hanappi, Krankl, Panenka, Simonsen, Butragueño, Altobelli, Coluna, Hagi, Dalglish, Belanov, Blokhin, Sparwasser, Breitner, Streich, Hurst, Stoichkov, Vialli, Bettega, Lineker, Gren, Nordahl, Liedholm, Greaves, Suarez, en wat ons betreft desnoods aan Toto Schillaci… maar NIET aan Bobby Robson.

Enfin zeg : speler van Fulham en West Bromwich, als trainer ocharme vier landstitels, één Uefacup met Ipswich en één beker voor bekerwinnaars met Barcelona. Is dat een legende van het Europees voetbal ? Wij krijgen stilaan de indruk dat de Jacques zich met die reeks een blaas in zijn nek heeft laten slaan.

Woensdag 28/4

Voor de rest geen kwaad woord over de rubrieken in Sport/Voetbal Magazine. Vandaag alle lof voor ‘Mediawatcher’. Wij hebben eens de koppen die dit seizoen in ‘Mediawatcher’ zijn verschenen, achter elkaar gezet. Lees even mee.

Soms lijkt Club niet te wíllen scoren. Ik geef Brugge veertig procent kans (voor de return tegen Dortmund). Mornar is geen spits voor Anderlecht. Zonder Huysegems is Lierse heel matig. België heeft alles om van Kroatië te winnen. Sollied is niet getrouwd met Brugge. Sollied is opportunistischer dan zijn spitsen. Dit lijkt steeds meer op de Schotse competitie. Hoe groter de ploeg, hoe beter in rekenen. Aimé overleeft dit zonder probleem. Wat kan je in Charleroi nog gaan halen ? Anderlecht zal nóg sterker worden. Club kan niet zonder Clement. Jammer dat Stijnen zijn kans niet krijgt. Cercle is totnogtoe dé verrassing. Er is geen vertrouwen meer : Club is ziek. Van systeem wisselen is geen goed teken. Standard is die tweede plaats waard. Dit is toch om te huilen (Polspoel, bij het naderen van kerst en nieuwjaar). Alleen Eddy Wauters kan Antwerp redden. Aruna zien bewegen is… fantastisch. Cavens is nog altijd een groot talent. Ik zou Vandenbergh altijd in de ploeg zetten. Ik zie bij Sollied óók een probleem. Victor zou een betere Mendoza kunnen zijn. Ik zie vooral mokkende jongetjes (vrouwenspecial, Kathy Lindekens). Genk en Standard halen Europa niet. Het is vijf voor twaalf voor Lierse. De bal moet kunnen rollen (Frank Raes). Sollied maakte de goede keuze. Leefden ze niet een beetje boven hun stand in Genk ? Standard wordt bevóórdeeld. De beker blijft een beetje folklore. Anderlecht brengt amper nog iets. Vandereycken moet een kans krijgen. Put is een man die geen spelletjes speelt. Emile is een vat vol geheimen.

Tot daar. Wat leert ons nu deze compilatie ? Niets. En dat valt toch een beetje tegen, voor een zo hoogstaande rubriek.

Donderdag 29/4

Aimé Anthuenis (volgens Bavo Claes ‘bondsceuch Anthonis’) na België-Turkije : ‘Ik stel de vraag : wat als we negentig minuten met dezelfde ploeg kunnen spelen ?’ Kalm blijven Scout, kalm blijven. Wil er nu toch alstublieft eens iemand die ellendige vervangingen verbieden. En de oefeninterlands tout court. Al was het maar om verslaggevers ervan te weerhouden voor de zoveelste keer voorbarig de Duitse Mannschaft af te schrijven. Sepp Blatter wil intussen het gelijkspel afschaffen. Zouden we niet beter Sepp Blatter afschaffen ?

door Koen Meulenaere

‘Met wiens voeten spelen ze hier ?’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content