Geboren op 20 juli 1977.

Samenwonend met Annelies Desmet.

Hoe is het om West-Vlaming te zijn ?

Bjorn De Coninck : “Vorig jaar viel dat niet zo mee. Ik kon mij bij Westerlo soms moeilijk verstaanbaar maken. Maar ik ben er wel fier op dat ik West-Vlaming ben. We hebben een stad als Brugge en de kust.”

Wat voor buren heb je ?

“Aan de ene kant een oudere madam, aan de andere kant een zakenman. Twee sympathieke, rustige mensen. Veel contact hebben we er niet mee, met die zakenman een beetje, maar we wonen er ook nog niet zo lang.”

Ben je gelukkig ?

“Ja, volgend jaar trouw ik (lacht).”

Wanneer was je voor het laatst ongelukkig ?

“Na de wedstrijd tegen Oostende. Ik heb toen gescoord maar op het einde van de wedstrijd ben ik door mijn knie gegaan : de voorste kruisband is gescheurd. Dat betekent dat ik een maand of zes buiten strijd zal zijn, want er moet een nieuwe kruisband gestoken worden.”

Wat ruik je graag ?

“De geur van gras als het pas gemaaid is.”

Naar welke andere sporten kijk je graag ?

“Snooker vooral, omdat ik dat vroeger ook veel gedaan heb. Het is gezellig.”

Heb je broers en/of zussen ?

“Ik heb één zus, maar ik denk niet dat we veel op elkaar lijken, neen. Zij is veel uitbundiger ; ik ben veeleer ingetogen.”

Ben je handig ?

“Mijn vriendin zegt toch dat ik tamelijk handig ben (lacht). En ik doe nu en dan eens de afwas.”

Kan je koken ?

“Neen, alleen een ei bakken of een pudding maken. De basis.”

Heb je een tatoeage ?

“Neen, maar ik ben wel van plan er eentje te zetten. Ik weet alleen nog niet precies wat en waar.”

Wat zou je nog graag kunnen ?

“Ik zou graag later als zelfstandige een zaak beginnen. Dat spreekt mij aan, werken voor jezelf en weten dat je, normaal gezien, meer verdient hoe meer je werkt.”

Weet je hoe je iemand moet reanimeren ?

“Neen.”

Waaraan geef je gemakkelijk geld uit ?

“Aan kledij en aan uit eten gaan ook wel.”

Wat eet je graag ?

“Hespenrolletjes met witloof en kaassaus.”

Wat eet je niet graag ?

“Broccoli en spruiten.”

Wie waren als kind je helden ?

“Jan Ceulemans en Franky Van der Elst zijn al van toen ik bij Brugge speelde helden.”

Wanneer heb je het meeste pijn gehad ?

“Toen Gerets mij vertelde dat hij me bij Club niet meer nodig had. Dat was echt wel een zwarte dag. Ik heb nog respect voor hem, maar telkens als ik hem zie, moet ik daar nog eens aan terugdenken.”

Herinner je je die ‘andere tackle’ nog ?

“Ja, hij moest ooit een benefietmatch met AC Milan spelen en hij kwam bij Club Brugge meetrainen. Ik was toen een beetje laat met mijn tackle op hem. Ik ben daar niet zo fier op. Ik weet nog wel dat ik in de kleedkamer dacht : oeioei, als die straks mankend binnenkomt… Hij heeft dan wat geroepen naar mij, maar ’s anderendaags was dat gedaan.”

Wat zijn je favoriete cd, film en boek ?

“Cd : The Black Album van Metallica. Film : Fight Club. Boek : ik lees niet zoveel, maar als ik het doe, zijn het meestal waargebeurde verhalen. Het laatste ging over seriemoordenaars in Nederland en België. Niet dat ik zo ga worden hoor (lacht), maar ik wou wel eens weten wat er in het hoofd van die mensen omging.”

Herinner je je eerste echte kus nog ?

“Ja, op Torhout-Werchter. We waren daar met een hele bende vrienden en vriendinnen en je weet hoe dat dan gaat. Dan heb je zogezegd een lief, hé. Maar het stelde niks voor.”

Neem je snel beslissingen of ben je een twijfelaar ?

“Soms snel, soms niet. Als het over geldzaken gaat bijvoorbeeld, kan ik wel eens twijfelen. Maar in relaties met mensen ben ik snel : ze liggen mij of ze liggen mij niet en dat weten ze meteen.”

Heb je wel eens een gedicht geschreven ?

“Neen, zeker niet (lacht).”n

door Raoul De Groote

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content