Harelbeke recruteert opnieuw in de lagere afdelingen.

Harelbeke kijkt in zijn zoektocht naar talentvolle nieuwe spelers weer naar de lagere reeksen. Nadat de West-Vlamingen vorige zomer al Nottebaert (La Louvière), Geeroms (Denderleeuw), Lachambre en Barbé (RWDM), Konon (Cercle Brugge), Sas (Dessel) aantrokken, is het nu de beurt aan Bart Van Laer (21, spits KV Oostende, drie jaar) ook Kristof D’Hollander (23, linkerverdediger Zultse VV, 3 jaar). Ook Pascal Vande Gucht (Strombeek) en Marc Vangronsveld (Charleroi) prijken hoog op de verlanglijst van Enver Alisic. Rocky Peeters van Verbroedering Geel haakte zelf af. Alisic : “Het financiële aspect is niet van doorslaggevend belang. Hun anatomie en ingesteldheid is goed. Aan de techniek en tactiek moeten we nog werken. Bij RC Genk heb ik ook Jacky Peeters, Davy Oyen en Wilfried Delbroek op die manier ontdekt.”

De Kroatische technisch directeur haalde met zijn landgenoot Paul Matas, overgenomen van Sibenik, al een vervanger voor de vertrekkende Ode Thompson. Toch wil hij voornamelijk Belgen : “Ik wil er minstens zeven Belgen bij. Ook jongens uit eerste klasse. Maar dat ligt nog te delicaat. We spelen nog tegen twee ploegen. Anders wordt er direct over competitievervalsing gesproken. Harelbeke wordt lang geen Kroatisch filiaal. Nu bestond er alleen een noodsituatie. Om de ploeg van de degradatie te redden, moesten we snel handelen.”

Alisic kijkt verder. “Ik wil hier een jeugdschool opstarten met internaatsysteem. Harelbeke moet binnen twee jaar met eigen jeugd spelen. Vanaf volgend seizoen zullen de A- en B-kern, samen met de Uefajuniors allemaal tweemaal daags trainen. Het moet de bedoeling zijn om met maximaal twee tot drie buitenlanders uit te pakken. Alleen internationals. Zo gaat het er ook in Duitsland aan toe.”

Ondertussen raakt de B-kern vol. Na Frans (persoonlijk rond met derdeklasser VW Hamme), Vandewalle, de broers Kubik, Mitchkov, Diatel, Eyjolfsson, Nottebaert en Klomp is het de beurt aan Mohammed Barka. In een dagblad beschuldigde die Alisic van onbekwaamheid. Alisic maakt zich niet druk over zijn zogenaamde schrikbewind. “Ik zal altijd de winnaar zijn. Barka vindt zichzelf een vedette. Dan moet hij dat maar op het terrein bewijzen. Net als Klomp traint hij heel goed en bezit hij veel techniek. Als hij niet uitvoert wat ik van hem verlang, moet ik optreden. In plaats van alles aan de pers uit te leggen, moet hij eerst eens de fout bij zichzelf zoeken.”

Ook in de B-kern : de Guinees Fodé Camara die niet naar China kan door een beperkingen van het aantal buitenlanders ginder. (FV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content