STELT OOK TELEUR BIJ HET NOORSE STRØMSGODSET IF.

Marvin Ogunjimi (27) tekende in 2005 zijn eerste verbintenis als prof bij RC Genk en zou er uiteindelijk zes jaar onder contract staan. De spits met Nigeriaanse roots debuteerde in oktober 2005 bij de Limburgers en leek op weg om er publiekslieveling te worden. Dat draaide lichtjes anders uit. Hij kreeg geen speelkansen en werd in 2007 uitgeleend aan het Nederlandse RKC Waalwijk. Daar deed hij het goed en onder het bewind van Frank Vercauteren werd Ogunjimi eerste keus in de spits bij RC Genk. In twee seizoenen scoorde hij 31 keer. Hij had dan ook een groot aandeel in de landstitel in het seizoen 2010/11.

Zijn goede prestaties leverden hem een eerste van zeven interlands op, maar na de titel was de aanvaller toe aan een nieuwe uitdaging. Ogunjimi speelde 109 wedstrijden voor RC Genk waarin hij 37 keer raak trof. In januari 2012 versierde hij een transfer naar het Spaanse RCD Mallorca. Veel spelen deed Ogunjimi niet in Spanje. In de zomer keerde hij al terug naar België waar hij op uitleenbasis voor Standard uitkwam. De uitleenbeurt werd geen succes.

Beerschot bood de oplossing en huurde hem een half jaar. Wederom kon Ogunjimi niet schitteren. Hij degradeerde met de Kielse ratten. In augustus 2013 vond hij met OH Leuven een nieuwe Belgische club, maar de samenwerking werd in januari al stopgezet. Ogunjimi leek het scoren volledig verleerd. Hij hield zijn conditie op peil bij RCD Mallorca tot hij een nieuwe club vond. Dat gebeurde uiteindelijk in juni 2014, wanneer hij een tweejarig contract tekende bij het Noorse Strømsgodset IF.

Met vier goals in elf matchen was zijn start er veelbelovend. De spits leek op de goede weg, maar dit seizoen sputtert de motor opnieuw. De Tippeligean is veertien wedstrijden ver en Ogunjimi kwam slechts zes keer in actie en scoorde twee keer. Volgens Knut Espen Svegaarden van de Noorse krant Verdens Gang is de aanvaller op weg naar de uitgang: “Ogunjimi doet het allesbehalve goed. Toen Strømsgodset IF hem binnenhaalde waren de verwachtingen heel groot, maar die heeft hij nooit kunnen waarmaken. Hij moest de aanvalsleider van de club worden. Dat draaide echter volledig anders uit. De fans geven hem voorlopig nog het voordeel van de twijfel, want vorig seizoen deed hij het aanvankelijk goed. De supporters hopen dat hij terug doet waarvoor hij getransfereerd werd: scoren. Maar ik geloof niet dat Ogunjimi nog veel doelpunten zal maken voor het team. Hij heeft het duidelijk niet naar zijn zin in Noorwegen en volgens mij zal het bestuur hem zo snel mogelijk verkopen.”

DOOR MATTHIAS DE LANGHE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content