Markant

© belgaimage

Wie blonk uit? Wie ging af? Welke speler, trainer of dirigent zorgde voor ophef? Sport/Voetbalmagazine staat vanaf nu elke week stil bij vier opvallende gebeurtenissen uit de Jupiler Pro League.

1. Magere Dennis

De balans onder de intussen ontslagen Dennis van Wijk, sinds eind december hoofdcoach bij KV Oostende, oogde bijzonder mager met 4 op 21. Enkel de 1-0 tegen STVV en de 1-1 in de Versluys Arena tegen Zulte Waregem zorgden (eventjes) voor een beter gevoel. Maar het blijft kijken naar de verrichtingen van Cercle Brugge en Waasland- Beveren voor voorzitter Dierckens en zijn entourage.

2. Noorse grinta

Hannes Wolf toonde zich ondanks de 1-2-nederlaag heel tevreden over de inbreng van Mats Möller Daehli. De Noorse aanwinst kon sinds zijn komst amper spelen en geraakte na zijn blessure net op tijd fit om de ploeg een uur sterker te maken met goeie acties en prima passes. Wolf heeft van zijn ploeg een strijdbaar team gemaakt dat met een groot hart tot de laatste minuut knokt en nog volop gelooft in play-off 1.

3. Jong STVV

Bij STVV debuteerden Seung-woo Lee en Ko Matsubara. Ervaren rotten Teixeira, García en Botaka zaten op de bank. Het verjongde STVV was geen partij voor een gedreven KV Mechelen. Coach Milos Kostic ziet na een goede start in 2020 zijn team recent 0 op 9 halen.

Hannes Wolf
Hannes Wolf© belgaimage

4. Het wonder van Bernd

Na vier opeenvolgende zeges is Cercle Brugge aan de hand van Bernd Storck van de laatste plaats, met negen punten achterstand op de voorlaatste, gestegen naar de veertiende plaats, met drie punten voorsprong op de laatste. Nadat het in de media al dood werd verklaard, is het weer springlevend.

Seung-woo Lee
Seung-woo Lee© belgaimage
Bernd Storck
Bernd Storck© belgaimage
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content