Makelaar Jean-Claude Lagaisse bracht KSV Roeselare in contact met RC Lens. “We proberen tot een uitwisseling van ideeën te komen, maar voorlopig beperkt zich dat tot de jeugdopleiding”, zegt Luc Devroe, manager van KSV. “Lens beschikt over het mooiste jeugdcentrum van Frankrijk. We speelden er al een match met onze -19, doen dat op 19 of 20 augustus nog eens over en onze trainers kunnen er een week stage lopen. Het is mogelijk dat we er in de loop van het seizoen spelers plukken, maar er staat niets op papier. We kregen wel wat namen door, maar kunnen die spelers momenteel niet bekijken en op video of dvd zullen we er geen nemen.”

Roeselare trok ondertussen Emmanuel Coquelet, Franse spits van Virton, Koen De Vleeschauwer, rechtsvoetige middenvelder van Moeskroen, en Daan Vaesen, centrale verdediger van RC Genk, aan. Deze week wordt er gepraat met Jonas De Roeck, centrale verdediger van Lierse. “We willen vier, vijf spelers met ervaring, het liefst uit de Belgische competitie, omdat onze kern de jongste van tweede klasse was”, aldus Devroe. “Prioriteit is nu een topspits en een linkerverdediger.”

Ook de vereiste aanpassingen aan de infrastructuur zijn niet gering. “De stad is bereid aan de eisen te voldoen”, weet Devroe. “Het grootste probleem is dat we in theorie op 1 augustus over 5000 zitplaatsen moeten beschikken en dat het er nu maar 1700 zijn. Er komt links van de hoofdtribune een metalen tribune met 3600 zitplaatsen bij, zoals AA Gent er twee heeft, maar die zal er pas tegen de tweede thuismatch staan. We vragen dus een afwijking voor één match.” Roeselare hoopt zijn budget van 1,25 miljoen euro te kunnen optrekken tot 3 miljoen euro. “Met 750.000 euro aan tv-geld erbij betekent dat nog 1 miljoen euro extra aan sponsoring en ticketting”, rekent Devroe. “De respons is zeer goed en er is beslist om een voltijdse administratieve, commerciële kracht aan te werven. Gezien we niet op hetzelfde moment van Club Brugge zullen thuisspelen, denk ik dat we gemiddeld 4000 toeschouwers kunnen trekken. In de eindronde tegen Antwerp hadden we meer inkomsten dan in alle zeventien thuiswedstrijden voor de competitie samen. Vergeet niet dat we in tweede wedstrijden speelden van 140 tickets – plus 150 abonnementen en 250 business seats. Seats en abonnementen samen, zitten we nu al aan 1200. Ik ben ervan overtuigd dat 3 miljoen euro haalbaar is. Of dat voldoende is, zal de toekomst uitwijzen.” ( CV)

CV

‘Ik denk dat we gemiddeld 4000 toeschouwers kunnen trekken.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content