Kun je Nathalie eens beschrijven ?

“Ik vind haar een heel mooie vrouw. Maar haar innerlijke kant spreekt me nog meer aan dan haar uiterlijk. Nathalie heeft een heel gemakkelijk karakter. Als ik het eens wat moeilijker heb, vind ik altijd steun bij haar. Ze is ook heel braaf, ze heeft echt een hart van goud. We vormen nu bijna een jaar een koppel en ik vond bij haar nog niets waaraan ik me erger. Ik hoop dat dat zo blijft.”

Wat doe je meestal als je thuiskomt na een training ?

“Dat hangt ervan af hoe de training was. Na een zware oefenstonde probeer ik zoveel mogelijk te rusten. Heb ik het gevoel dat ik nog veel energie overhoud, dan train ik individueel nog een beetje bij. Dat kan van alles zijn : mountainbiken, tennissen… Ik beoefen namelijk naast het voetbal ook nog verscheidene andere sporten. Ik probeer voldoende te recupereren, maar ik kan niet lang stilzitten. Als ik thuis niets om handen heb, ruim ik wat op. Poetsen doe ik niet, maar ik zie wel dat alles er netjes bijligt. Het gebeurt zelden dat ik lig te niksen.”

Heb je nog passies naast sport ?

“Ik weet niet of je dat een passie kunt noemen, maar ik interesseer me erg voor alles wat met computers te maken heeft. Ik nam die microbe over van enkele vrienden. Zij openden een tijdje geleden een computerwinkel. Ik heb hen toen veel geholpen, nu nog trouwens. Er staan altijd wel enkele computers bij mij thuis waaraan ik kan werken. Herstellen of volledig in elkaar steken : ik raak er wel weg mee. Toch studeerde ik daar niet voor op school, wel iets in die richting : A1 elektromechanica is toch ongeveer dezelfde branche. Ik beschik nu over een basiskennis van computers en die probeer ik dan ook zoveel mogelijk te onderhouden en bij te schaven. Ik vind het interessant en je weet nooit waar het allemaal goed voor is. Die kennis kan mijn nog van dienst zijn na mijn carrière.”

Bezoek je geregeld je familie ?

“Ik ga zeker om de twee dagen bij mijn ouders langs. Ze wonen vlak naast mij. Mijn zus Monique en mijn broer Peter wonen ook niet ver uit de buurt. Ik kan ook zeer goed opschieten met de ouders van Nathalie. Een goed contact met mijn toekomstige schoonouders vind ik niet onbelangrijk.”

Gaan jullie vaak op reis ?

“Daar is door het voetbal weinig tijd voor. Ik heb enkel tussen Kerstmis en nieuwjaar een weekje vrij en de maand juni moet ik ook niet aan voetbal denken. Dat zijn de enige korte periodes in het jaar dat we daar tijd voor kunnen maken. We gaan af en toe samen op reis, maar niets spectaculairs. We beperken het vooralsnog vooral tot daguitstapjes. Een pittoresk dorpje in de buurt waar we nog niet geweest zijn, gaan we wel eens verkennen. Kuieren door de straten en een streekgerecht proeven zit er wel vaker in. Het gebeurt ook dat we een fikse boswandeling maken. Zeker als ik op zondag niet moet spelen of trainen.”

Welke muziek galmt er door jouw radio ?

“Zeer uiteenlopende stijlen. In mijn auto liggen cd’s van verschillende muziekgenres. Het gaat van Pixies, een punkgroep, tot Rob de Nijs, zeer rustige muziek.”

Is uitgaan iets voor jullie ?

“Dat hangt ervan af hoe je dat interpreteert. Naar een discotheek gaan we nooit. Ik zou niet eens weten hoe een discotheek er vanbinnen uitziet. We houden er meer van om iets te gaan drinken of eten met onze vrienden. We zoeken niet graag de drukte op, een rustig cafeetje of restaurantje vinden we veel gezelliger.”

De laatste tijd werd je vaak uitgefloten door de supporters van Anderlecht, hoe ging je daarmee om ?

“Ik kan nogal goed relativeren, dus ik ondervind daar weinig problemen mee. Het is zeker niet zo dat ik die zorgen mee naar huis neem. Ik denk dat ik mezelf niets moet verwijten, ik heb altijd mijn best gedaan.”

door Joris Mees

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content