Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Wordt de sedert mei ex-voetballer Marc Degryse nog deze week technisch directeur van Club Brugge ? “Als het kan op de manier waarvan ik een idee heb van hoe een technisch directeur mag werken, graag,” sprak Degryse zondagavond, “want het is een hele mooie job in toch ook een Belgische topclub. Maar zover zijn we dus nog niet.”

Directeur Antoine Vanhove had het onlangs in de media over een technisch directeur met twee veldtrainers. Is dat het ?

Marc Degryse : Hij had het over een idee van vroeger, geloof ik, over hoe hij dat destijds met Hugo Broos wou doen. Wat hij daarmee bedoelde weet ik niet precies. Ik heb uiteraard mijn idee over hoe een technisch directeur moet functioneren en welke verantwoordelijkheden hij moet hebben, maar ik zal dat naar buitenuit niet specifiëren zolang het niet rond is.

Wat dan met Antoine Vanhove, die nu dat werk doet ?

Bwah, hij doet dat werk… Antoine zal blijven functioneren in de mate dat hij nu functioneert, maar dat zal hem door de technisch directeur een klein beetje makkelijker gemaakt worden, denk ik. En ja… gewoon… maar het is niet de bedoeling dat Antoine helemaal weggerangeerd wordt.

Er werkt momenteel in Brugge een trainer met een visie en die is 4-3-3. Wat als de nieuwe technisch directeur straks vindt dat de sportieve lijn 4-4-2 moet zijn ?

( Lacht.) Als ik die functie heb, zal wel blijken welke ideeën ik heb en hoe ik dat kan invullen, maar het zal niet zo zijn dat ik op een maand heel de boel op zijn kop ga gooien. Je moet houden wat goed is en proberen te evolueren waar evolutie nodig is. Dat is de job, denk ik, van de man die in die positie komt.

Is een trainer meer de man die op korte termijn resultaten moet halen, de technisch directeur is veeleer iemand die de bedoeling heeft om daar een lange tijd te zitten. Hij zorgt voor de continuïteit en het succes van de club op sportief gebied.

Ik denk dat Sollied het zelf aangenaam zou vinden als daar zo’n persoon zou komen te zitten – of dat nu Marc Degryse of iemand anders is. Ik denk dat hij dat vorig seizoen al heeft aangegeven, dat het in de moderne voetbalwereld heel normaal is dat er iemand tussen bestuur en trainers staat. Dus denk ik niet dat hij daar een probleem mee zou hebben, maar het integendeel zou aanmoedigen.

Trond Sollied is aan zijn laatste contractjaar bezig. Wordt Franky Van der Elst volgend seizoen trainer van Club?

( Lacht.) Dat is nu absoluut niet aan de orde.

Wanneer, schat je, treed je zelf in dienst ?

Aangezien ik deze week tot en met woensdag met Rik Coppens naar Toscane ben voor het tv-programma van Paul Goossens, kan er eigenlijk ten vroegste donderdag iets gebeuren. Zij laten blijken dat ze het snel willen afhandelen. Maar dat ik dan ’s anderendaags al op Club zal zitten, verwacht ik nu ook weer niet.

Is het op jouw advies dat Club zich voor Alin Stoica interesseert ?

Neen. Ik heb er wel aan gedacht, maar er is niet met de mensen van Club over Stoica gesproken. Zo ver zijn we nog niet.

door Christian Vandenabeele

‘Ik heb er wel aan gedacht, maar er is niet met de mensen van Club over Stoica gesproken.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content