Manchester United

© getty

TACTIEK

Je zal maar Mason Greenwood (19) zijn. Drie starts in de competitie na drie speeldagen en drie goals: dan heb je het als jeugdproduct goed gedaan. Op de bank zat Cavani goedkeurend toe te kijken. Maar dan zoekt ene Cristiano Ronaldo eind augustus een uitweg uit Turijn en vindt hij die in Manchester. En dan weet je, Greenwood zijnde: ze vinden me nog te groen.

Ole Gunnar Solskjaer bedreigde met zijn United vorig seizoen als allerlaatste City in de race naar een nieuwe titel. Nog voor de komst van Ronaldo had hij al toegeslagen op de transfermarkt om het team nog te versterken. Achterin kwam Varane voetballend vermogen brengen aan de zijde van Maguire. En voorin bracht Jadon Sancho wat sleutels om de vorig seizoen vaak gesloten defensies open te breken. Met Cristiano is er nu een ervaren doelpuntenmaker, die de rol van Cavani kan overnemen.

4-2-3-1, dat is de favoriete opstelling van Solskjaer. De Gea kreeg dit seizoen opnieuw het vertrouwen, al staat Henderson te dringen. Aanvallend is de regie meer dan ooit in handen van Fernandes.

SMAAKMAKER Bruno FernandeS

Het is menens dit jaar bij The Red Devils. Na enkele jaren sukkelen willen ze dit jaar meestrijden voor de prijzen. Een belangrijke factor in deze wederopstanding is Bruno Fernandes.

Vorig seizoen maakte hij 18 doelpunten, en dat waren niet enkel strafschoppen. Door goede infiltraties staat de Portugees vaak op de juiste plek om de bal in doel te werken. Op de eerste speeldag zette hij meteen de toon door tegen Leeds een hattrick te scoren.

Manchester United
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content