Bayern München heeft een overvloed aan spitsen.

Alexander Zickler (30) vierde eind januari, bij de 3-0-winst tegen Hamburg, zijn rentree. De twaalfvoudige international, die negen minuten voor tijd inviel, had zijn laatste wedstrijd gespeeld op 15 maart 2003. Een week later stelden artsen een breuk in zijn rechterbeen vast – in 2002 werd daar ook een tumor verwijderd – waardoor zijn seizoen voorbij was. Dit overkwam de aanvaller vier maanden later opnieuw. En in maart vorig jaar brak Zickler een been in een duel met de amateurs. Om moedeloos van te worden, maar de spits gaf niet op en revalideerde samen met ski-icoon Hermann Maier en diens persoon lijke arts Gerard Oberthaler. Uit de terugkeer van Maier putte Zickler moed. “Ongelooflijk wat hij realiseerde. Ik zie hem dan ook als voorbeeld om terug te keren op het hoogste niveau”, verklaarde hij in die Welt.

Ondertussen doet Zickler wedstrijdritme op bij de amateurs, waar hij wordt uitgespeeld aan de zijde van het Peruaanse talent José Guerrero. Die laatste was ooit in beeld bij AA Gent. Met het oog op de grote concurrentie voorin – naast certitude Roy Makaay kan Felix Magath ook nog rekenen op Claudio Pizarro, de tegenvallende Vahid Hashemian en Roque Santa Cruz – zit er voor Zickler waarschijnlijk niet meer in dan een rol als pinchhitter. “Geen probleem, ik kan daar perfect mee leven. Uli Hoeness maakte een erg mooi gebaar door me vorig seizoen een nieuw contract voor een jaar te geven. Daar ben ik hem zeer dankbaar voor. Nu moet ik spelen voor een nieuwe verbintenis.”

Felix Magath liet ondertussen al weten dat hij nog rekent op Zickler, na Mehmet Scholl de langst dienende speler in de kern. “Door zijn kopkracht en het feit dat hij de bal goed kan vasthouden, blijft Alexander een interessante speler. Misschien wordt hij straks wel mijn joker.” (FV)

Borussia Dortmund, de enige beursgenoteerde Duitse club, zit in zeer slechte papieren. Een faillissement dreigt, want de club stevent af op een totale schuld van 180 miljoen euro, tachtig procent van het clubkapitaal. In de tweede helft van 2004 werd er een operationeel verlies van 27,2 miljoen euro geleden. Zonder dringende maatregelen zal dat verlies over het seizoen 2004/05 zelfs oplopen tot 68 miljoen euro. Hansa Rostock ontbindt het contract van de Namibische international Razundara Tjikuzu. Die bleek zich al te vaak in het nachtleven te storten. De Duitse scheidsrechterscommissie besliste om de naam van Torsten Koop (39) te schrappen van de officiële lijsten omdat hij een omkooppoging niet meldde. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Mintal (Nürnberg) 17 goals ; 2. Buckley (Bielefeld) 13 goals ; 3. Klose (Bremen), Makaay (Bayern München) 12 goals ; 5. Ailton (Schalke 04) 11 goals.

FV

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content