Het gepromoveerde Palermo miste zijn start niet.

Op de eerste speeldag beleefden de zes gepromoveerde teams uiteenlopende avonturen, maar over het algemeen trokken ze zich toch behoorlijk uit de slag. Palermo mocht na 32 jaar eindelijk nog eens met de elite aantreden en vierde dat met een zege tegen Sienna dankzij een doelpunt van de gebrevetteerde goalgetter Luca Toni. In de vijftien wedstrijden die de spits sinds begin 2004 speelde, vond hij zeventien keer de weg naar het net. Dat leverde hem trouwens een selectie op om met de nationale ploeg de WK-kwalificatiewedstrijd in Noorwegen te gaan spelen en ook daar scoorde hij.

Een andere speler die een belangrijke rol speelt bij Palermo is Lamberto Zauli. Hij gaf Toni niet alleen de assist voor het doelpunt tegen Sienna, maar lag ook aan de basis van diens doelpunt tegen Inter vorige zaterdag, waardoor Palermo een onverhoopt punt pakte tegen de Milanese blauw-zwarten. De 33-jarige Zauli speelde al 321 wedstrijden, waarvan 113 in de SerieA, en kan dus bogen op een ruime ervaring. Toen hij in 2002-2003 neerstreek bij Palermo werd hij door voorzitter Zamparini meteen met het koosnaampje Zizou bedacht.

Coach Guidolin, die eerder al met Zauli werkte bij Ravenna, Vicenza en Bologna, heeft altijd al in diens mogelijkheden geloofd. Met het aanvallende trio Toni-Zauli- Corini û een ex-international û acht hij zijn team goed genoeg gewapend om in de hoogste afdeling geen belabberd figuur te slaan. Aanvankelijk leek een aantal blessures van Zauli nog wat roet in het eten te zullen gooien, maar hij is net op tijd klaar en blijkt op een ideale manier complementair te zijn met goaltjesdief Toni. Die toont zich alvast erg in zijn nopjes : “Het is fantastisch om met hem samen te spelen. Enkel Roberto Baggio, met wie ik nog samen speelde bij Brescia, is in staat om op dezelfde efficiënte manier een spits voor de goal af te zonderen.” (NR)

Sébastien Frey had nog een contract bij Parma tot 2006, maar hij verlengde het nu voor een jaar. De Franse doelman aanvaardde om fors in te leveren, net als de Colombiaanse middenvelder Jorge Bolano, die bijtekende tot in 2007. Simone Inzaghi blijft bij Lazio tot in 2009. Ook hij leverde een klein beetje in en zal nu 950.000 euro netto opstrijken. Christian Rigano, de spits van Fiorentina is minstens een maand out als gevolg van een spierscheurtje in de rechterbil. Alassandro Del Piero speelde in het duel voor de Champions League tegen Ajax zijn 400e wedstrijd voor Juventus. Naast 269 competitiematchen staan er 91 Europacupduels op zijn palmares, 34 matchen voor de beker van Italië, vijf in de Italiaanse supercup en één om de intercontinentale beker. (NR)

TOPSCHUTTERS : 1. Montella (AS Roma) 4 goals ; 2. Bojinov (Lecce), Trezeguet (Juventus) 3 goals ; 4. Lucarelli (Livorno), Adriano (Inter) 2 goals.

NR

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content