Wordt Adrian Mutu bij Chelsea de nieuwe Gianfranco Zola ?

Chelsea won nog nooit in de competitie bij Arsenal sinds de Premiershipstart in 1992. Ook zaterdag gingen de Blues met een nederlaag van het veld. Het sterrenelftal van Claudio Ranieri verloor met 2-1. De laatste zege van Chelsea op Highbury had plaats in november 1998 (0-5 in de League Cup).

Het grote aantal topspelers in de selectie levert alleen maar extra problemen op. Ranieri kan moeilijk kiezen en speelt daardoor wekelijks met een ander elftal. De Engelse media vragen zich al weken af wanneer hij met zijn elf sterkste spelers zal spelen. Zo moet hij voorin kiezen tussen Jimmy Floyd Hasselbaink, Eidur Gudjohnsen en Adrian Mutu.

Die laatste werd afgelopen zomer voor 22,6 miljoen euro overgenomen van Parma. Daar kende de Roemeense international een droomseizoen : aan de zijde van de Braziliaan Adriano slaagde hij erin om achttien doelpunten te maken, waarmee hij de verwachtingen ruimschoots inloste. Mutu kende daarmee toch zijn doorbraak in de Serie A, nadat hij in het seizoen 1999/2000 door Inter was overgenomen van Dinamo Boekarest. Hij kon er niet echt overtuigen en werd verhuurd aan Hellas Verona.

Mutu is een snelle, technisch sterke, dribbelvaardige en behendige killer, die op meerdere posities binnen het elftal kan worden ingepast. Hij miste zijn intrede bij Chelsea geenszins, scoort vlot en toonde al meermaals zijn waarde. In zoverre zelfs dat zijn landgenoot Dan Petrescu hem een gouden toekomst voorspelt. “Volgens mij kan hij perfect in de voetsporen treden van Gianfranco Zola.” Alleen buiten het veld verdedigt Mutu niet zo’n goede reputatie. Afgelopen zomer moest hij zich bij de politie van Boekarest melden voor het slaan van zijn vrouw, tv-presentatrice Alexandra Dimu.

ASTON VILLA laat zijn Turkse international Alpay Ö zalan in januari gratis vertrekken. Alpay was betrokken bij een incident met David Beckham tijdens de jongste Turkije-Engeland. CHELSEA zou volgens de boulevardbladen in januari Everton een immens bod doen op Wayne Rooney. PAUL GASCOIGNE traint mee met Wolverhampton Wanderers. Als Gazza (36) fit raakt, krijgt hij als enfant terrible van het Engels voetbal misschien zelfs een contract. (PTK)

TOPSCHUTTERS : 1. Van Nistelrooy (Man. United) 8 goals ; 2. Owen (Liverpool), Anelka (Man. City), Henry (Arsenal) 7 goals ; 5. Shearer (Newcastle) 6 goals.

(FV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content