Lommel SK

Sterktes & zwaktes

Lommel haalde met SteveBould een trainer binnen die de knepen van het vak leerde bij ArsèneWenger. De voormalige assistent- en jeugdtrainer van Arsenal zal wel nieuwe jongens moeten inpassen om het verlies van sleutelspelers Fiermarín, Kis, Saito en Rosa op te vangen.

Ambitie

Beter doen dan de zesde plaats van vorig seizoen en de ontwikkeling van de jonge garde versnellen.

Analyse

Lommel is booming. De hoofdtribune werd grondig aangepakt, de trainingsfaciliteiten kregen een make-over en de vele openstaande vacatures worden opgevuld. Na de opeenvolgende passages van Manning, Van der Veen, Felipe, Greveraars en Eastick moet de nieuwe trainer Bould de stabiliserende factor worden van een club die in sneltempo aan het groeien is op én naast het veld. Lommel is de club die de langste anciënniteit heeft in de Challenger Pro League en het ziet er niet naar uit dat daar op korte termijn verandering in komt. De voornaamste missie van Bould wordt dezelfde als die van zijn voorgangers: Lommel op een veilige plek in het klassement parkeren en de spelers die het in bruikleen krijgt van de City Football Group doorontwikkelen. De Limburgers willen op lokaal vlak waardering krijgen voor hun jeugdopleiding en wereldwijd erkend worden voor de manier waarop ze jonge spelers modelleren. Zelfontwikkeling is nog zo’n stokpaardje van Lommel. Zelfs voor de oudgedienden Neven en Henkens werd een individueel ontwikkelingsplan neergepend.

Lommel SK

Op papier heeft Lommel geen onaardige ploeg en net als vorig seizoen zullen de jonge buitenlandse rekruten omringd worden door ervaren spelers. Slechts vijf spelers – Van Hout, Henkens, Neven, Pierrot en Wuytens – zijn 28 jaar of ouder. Voor de anciens wordt het dus zaak om op het veld hun ervaring aan te wenden om de jeugdige onbezonnenheid van hun ploegmaats in te tomen.

In/out

In

Nikola Iveziç (FK Podgorica, Mne), Silu Metinho (Troyes, Fra), Enrik Ostrc (Troyes, Fra), Zalán Vancsa (MTK Boedapest, Hun), Kristof Van Hout (Westerlo)

OUT

Kluiverth Aguilar (Manchester City U23, Eng), Thomas Agyepong (Manchester City U23, Eng), Mohammed Amino (Manchester City U23, Eng), Daniel Arzani (Manchester City U23), Cristopher Fiermarin (Montevideo City Torque, Uru), Kevin Kis (Patro Eisden), Thijs Lambrix (MVV, Ned), Diego Rosa (Manchester City U23, Eng), Koki Saito (Sparta Rotterdam, Ned), Bryan Smeets (RWDM), Vinicius Souza (Espanyol, Esp)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content