Liverpool

© belgaimage

TACTIEK

Tot grote frustratie van de fans ging Jürgen Klopp deze zomer niet met veel ge(we)ld de transfermarkt op. Liverpool lijkt op papier zelfs verzwakt, na het vertrek van Georginio Wijnaldum (PSG) en Xherdan Shaqiri (Ol. Lyon). Met Konaté (Leipzig) kwam er wel een nieuwe centrale verdediger naar een sector waar de ploeg vorig seizoen veel problemen kende, maar nu Matip, Gomez en Van Dijk opnieuw fit zijn, blijft de 22-jarige nog even in de wachtkamer.

Liverpool

Aan zijn klassieke 4-3-3 verandert Klopp weinig. Op de flanken moet Alexander-Arnold een EK-ontgoocheling van zich afspelen. Aan de overkant zorgt Robertson voor de impulsen. De twee buitenste spitsen – Mané en Salah – staan vaak dieper dan hun 9 ( Firmino of Jota). Door het beter bezetten van de centrale as in de verdediging kan Fabinho weer op het middenveld spelen, samen met de herstelde Henderson. De surprise van de chef op de plaats van Wijnaldum was bij de start van het seizoen Harvey Elliott, een 18-jarige buitenspeler die Klopp omvormt.

Liverpool

SMAAKMAKER Mohamed Salah

Bij Liverpool is Mohamed Salah toe aan zijn tweede passage in Engeland. Tussen 2013 en 2015 speelde hij voor Chelsea, maar dat was geen groot succes. Bij Fiorentina en AS Roma blies de Egyptenaar zijn carrière nieuw leven in en bij Liverpool kwam hij helemaal uit de verf.

Ondertussen is de flankaanvaller bezig aan zijn vijfde seizoen op Anfield Road. Enkel in het kampioenenjaar scoorde hij minder dan 20 doelpunten.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content