STVV kent financiële problemen. “Tijdelijke”, aldus voorzitter Leo Schepers. “De reden is : voor de exploitatie van het gelijkvloers van de nieuwe tribune is er een contract getekend met de groep G.L. om twaalf jaar op voorhand te betalen. Maar omdat de administratieve molen iets langzamer draait dan verwacht, is de socio-economische vergunning er nog niet. Ik denk dat de problemen van STVV relatief klein zijn in vergelijking met die van andere clubs.”

Het is onrustig op bestuursvlak. Filip Herbots nam ontslag, Erik Hendrickx wil investeren op voorwaarde dat hij voorzitter wordt.

Leo Schepers : ” Filip nam ontslag om zuiver persoonlijke redenen, niet wegens ruzie. Uiteraard is het zo dat als er financieel een beetje spanningen zijn, de discussies in een beheerslokaal al eens oplaaien. Maar daar is niks fout mee als het er de mensen maar om gaat constructief mee te werken aan een oplossing. Het voorstel van Erik Hendrickx werd met éénparigheid van stemmen afgewezen.”

U blijft nog een tijd voorzitter ?

“Mijn mandaat staat ter beschikking voor wie met voldoende kapitaal de club op langere termijn iets kan bijbrengen. Er zijn momenteel trouwens gesprekken met een aantal kandidaat-investeerders.”

STVV zal zijn licentie halen ?

“Ja, zij het wat moeilijker dan de voorbije jaren, toen we altijd bij de eersten waren. Er wordt hard aan gewerkt. Binnen een zestal weken zijn de problemen achter de rug.”

Hoe staat het met de contractbesprekingen ?

“De laatste jaren zijn we een zeer stabiele ploeg geweest, we speelden bijna altijd met dezelfde groep. Misschien zou het niet slecht zijn een aantal jongens los te laten en wat nieuw bloed in te brengen, zodat de hiërarchie in de kleedkamer eens overhoop wordt gehaald. De meningen daarover zijn verdeeld, maar van echte voetbalkenners hoor ik dat het goed zou zijn om eens twee, drie nieuwe gezichten in te passen.”

Heeft het volk na het vertrek van Danny Boffin geen nood aan een nieuwe attractie ?

“Ik denk het niet. Wij zijn een ploeg van harde werkers û zo is de mentaliteit van de regio en zo is het profiel van de supporters. Zitten daar balvirtuozen bij, des te beter, maar salonvoetballers hebben we niet nodig.”

Jacky Mathijssen zei vorige week dat spelers en trainers in Sint-Truiden betere werkomstandigheden verdienen.

Jacky heeft daar een punt, maar op dit ogenblik is daar niet de financiële ruimte voor. Het is zeker geen slechte wil van het bestuur, maar daar is hij zich ook wel bewust van.”

Ook het contract van de trainer loopt af. Waarom is er nog niet met hem gepraat ?

“Eerst de besprekingen met de spelers. Ik zou hem persoonlijk graag bij de club houden, want ik denk dat hij bij ons zeer goed werk levert, maar ik zou er ook begrip voor hebben, mocht hij zeggen : ik kan naar een grotere club en mij financieel verbeteren.”

Hij zou de volgende trainer van RC Genk worden.

“Ik weet niet of dat klopt. Het kan ook dat er weer spelletjes worden gespeeld, luchtballonnetjes worden opgelaten. Maar : niemand is onvervangbaar.”

door Christian Vandenabeele

‘Ik weet niet of het klopt dat Mathijssen de volgende trainer van Genk wordt.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content