Hoe kijk je terug op je deelname aan de Miss België-verkiezing ?

“Het is leuk, maar vermoeiend geweest. Veel zwaarder dan ik had gedacht. Je moet durven je persoonlijkheid te tonen. Je voelt de concurrentie ook steeds, vooral bij kleine zaken, zoals het kiezen van kledij. Na de hele bedoening ben ik even ziek geweest, waarschijnlijk een weerbots. Ik zou het niet meer opnieuw doen, maar ik ben blij dat ik erbij was. Je leert toch omgaan met mensen, met concurrentie en met de media.”

Waarom heb je meegedaan ?

“Omdat ik redeneerde dat het toch eens leuk zou zijn om jezelf Miss België te kunnen noemen. Wat ik wel spijtig vind, is dat ze verkondigden dat ze eindelijk een Miss wilden die iets te zeggen heeft en meertalig is. Uiteindelijk is de moraal van het verhaal echter dat van de achttien kandidates, die bijna allemaal een opleiding hadden of tweetalig waren, degene won die het mooiste snoetje had en niet te welbespraakt was.”

Jij en Sadio zijn nu een heus BV-koppel…

“We hebben die aandacht nochtans eerst afgeschermd en heel wat aanvragen voor een dubbelinterview afgewimpeld. Zeker vóór de verkiezing, want ik wou geen misbruik maken van de bekendheid van Sadio om in de media extra publiciteit te maken voor mezelf. (Sadio : “Dit interview voor Sport/Voetbal Magazine is het eerste waar we mee instemden om samen te doen.”)

Wat vond je van die eerste kennismakingen met de media ?

“Ik onthoud vooral dat het belangrijk is dat je zoveel mogelijk jezelf probeert te zijn. Je moet soms opletten met wat je zegt of doet. Sommige meisjes deden dat niet en zij hadden dan achteraf spijt van bepaalde uitspraken. Andere meisjes waren dan weer zo hard bezig met goed overkomen op televisie, dat ze vergaten zichzelf te zijn. Het is zoeken naar de gulden middenweg.”

Je studeert ook nog ?

“Ik zit nu in mijn eerste licentie Toegepaste Economische Wetenschappen, aan de KUL in Leuven. In januari zijn er examens, maar ik ga proberen een aantal vakken te verplaatsen. Want met die Missverkiezing was het de laatste weken te druk om veel te studeren.”

Heb je al toekomstplannen ?

“Ik zou heel graag jong moeder worden. Sadio en ik hebben daar al meermaals over gepraat. Ik ben graag bezig met kinderen. Ik zat lang in de Chiro en was er leidster. En twee zomers geleden was ik drie maanden als kinderanimatrice aan de slag in een hotel in Varna, aan de Bulgaarse kust.”

Wat zijn je hobby’s ?

“Fitnessen en recreatief tennissen. Maar eens gaan eten of languit voor de televisie hangen gaat mij ook wel af. Dan kijk ik naar typische vrouwenprogramma’s als Temptation Island of Expeditie Robinson(lacht).”

Wat doen jullie met Kerstmis en nieuwjaar ?

“Kerstmis zullen we hier bij mijn familie vieren. En met oudejaar gaan we gezellig iets onder ons tweetjes doen op het appartement van Sadio. Deze kerst zal mij voor de eerste keer het gevoel geven dat ik een vaste relatie heb. Die gedachte vind ik wel leuk. Sadio is van dat hele gedoe niet zo’n liefhebber.”

Met welk kerstcadeau kan hij je verrassen ?

“Hij heeft mij al een prachtig cadeau gegeven : hoewel hij niet van zo van Kerstmis houdt, heeft hij in zijn appartement toch een kerstboom gezet voor mij. Een echte, met versiering en al.”

door Matthias Stockmans

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content