Paolo Di Canio verruilde degradant West Ham voor Charlton.

Paolo Di Canio is ook dit seizoen te bewonderen in de Premier League. De Italiaan tekende immers een eenjarig contract bij Charlton. De 35-jarige aanvaller zat zonder club na zijn verblijf bij West Ham. “Ik ben zeer ingenomen met het feit dat we ons verzekerden van een speler met de status van Paolo”, verklaarde manager Alan Curbishley op de clubwebsite. “Ik weet zeker dat hij bij het publiek een zeer populaire speler zal worden. Hij kan ons spel iets extra’s geven. Zijn aanwezigheid en ervaring zijn goed voor de jongere spelers in het team.”

Charlton is na Sheffield Wednesday en West Ham de derde Engelse werkgever voor Di Canio. Bij die laatste club presteerde de Italiaan zeer goed en was hij zeer geliefd. Maar vorig seizoen kwam hij amper in actie omdat coach Glenn Roeder het niet in hem zag zitten. Aan het einde van het seizoen mocht Di Canio toch nog enkele keren meespelen, nadat interimcoach Trevor Brooking de plaats van de zieke Roeder had ingenomen. Di Canio kon echter niet voorkomen dat the Hammers degradeerden.

“Ik weet dat er een hoop mensen zijn die Paolo een lastpost vinden. Maar zijn achtergrond verhinderde mij niet hem aan te trekken”, verwees Curbishley naar het turbulente verleden van de heetgebakerde aanvaller, die regelmatig eens amok durfde te maken. “Hij is een echte prof en verwacht dat dingen naar behoren gebeuren. Als dat niet zo is, dan wordt hij terecht boos.”

Di Canio speelde in Italië voor Lazio, Juventus, Napoli en AC Milan alvorens hij in 1996 de overstap maakte naar het Britse eiland. Via Celtic belandde hij in 1997 bij Sheffield Wednesday. Daar raakte hij in opspraak toen hij op 26 september 1998 tegen Arsenal scheidsrechter Paul Alcock omverduwde. Di Canio werd lang geschorst, maar in januari 1999 gaf West Ham hem een nieuwe kans. Op Upton Park groeide hij uit tot een ware cultheld. Die status hoopt hij ook op the Valley te verwerven.

MANCHESTER UNITED sloeg toe op de transfermarkt. De Mancunians haalden de Braziliaanse middenvelder Kleberson (24, Atlético Paranaense) voor 8,41 miljoen euro en spits Cristiano Ronaldo (18, Sporting Portugal) voor 17,35 miljoen euro in huis. Beiden tekenden voor vijf jaar. MARIO JARDEL (29) tekende voor twee jaar bij Bolton Wanderers. Hij kreeg geen nieuw contract bij Sporting Lissabon. FULHAM contracteerde doelman Mark Crossley van Middlesbrough. LEEDS huurde Lamine Sakho (25) van Marseille. RUUD VAN NISTELROOY verbeterde met zijn treffer wel het clubrecord van Liam Whelan. Van the Man scoorde al in negen opeenvolgende competitieduels. (FV)

TOPSCHUTTERS : 1. Giggs (Man. United), Cole (Blackburn) 2 goals.

(FV)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content