Ronaldo en Nesta verhuizen dan toch van club. Een overzicht van de transfermarkt in de Serie A.

Rivaldo moet niet meer uitkijken naar de Milanese derby voor een duel tegen zijn landgenoot Ronaldo. Voor een bod van 56 miljoen euro bezweek Intervoorzitter Moratti zodat Ronaldo toch naar Real gaat. Niet dat Inter niet op het vertrek was voorbereid. Prompt haalde het bij Lazio de Argentijnse spits en internationaal Hernan Crespo weg. Kostprijs : 26 miljoen euro. Lazio, dat om geld verlegen zit, liet uiteindelijk ook verdediger en boegbeeld Alessandro Nesta voor 30,5 miljoen euro vertrekken naar AC Milan. De international voetbalde nooit voor een andere club dan Lazio. Met die centen kon Lazio de eerder geblokkeerde transfers van verdediger en international Oddo (Verona) en middenvelder Manfredini betalen. De Braziliaan Eriberto (Chievo), die na het afspringen van de transfer naar Brazilië terugkeerde en daar onthulde dat hij ouder is en anders heet, wil het niet meer. Eerder liet Lazio al Mendieta (Barcelona) en Poborsky (Sparta Praag) vertrekken. Ook middenvelder Baronio (naar Perugia) mocht weg. Zelf trok het naast Manfredini en Oddo nog international Chiesa aan, die na het failliet van Fiorentina vrij was. Het kreeg van Inter ook middenvelder Corradi in leen. Opmerkelijk : Corradi die net van Chievo was overgenomen, was niet eens op de hoogte van die laatste verhuis en vertrok zeer tegen zijn zin.

Naast Lazio liet Parma de meeste spelers gaan. In extremis kocht Juventus voor 26 miljoen euro international en spits Di Vaio. Eerder verliet verdediger en international Cannavaro Parma voor Inter. Weg bij Parma zijn ook Micoud,(naar Werder Bremen), Sartor, Sensini, Djetou en Boghossian. Vervanger voor Di Vaio in de spits wordt de Roemeen Mutu van het naar tweede gezakte Verona, samen met de jonge Braziliaan Adriano die via Inter bij Fiorentina was beland. Van Juventus krijgt Parma ook de jonge beloftevolle middenvelder en neo-internationaal Brighi uitgeleend.

Het meest indrukwekkend lijken de aankopen van Milan. Naast Rivaldo (Barcelona) en Nesta haalde het ook Seedorf (Inter) en Tomasson (Feyenoord) en bood het ouwe getrouwe verdediger Costacurta een nieuw contract aan.

Inter haalde naast Cannavaro en Crespo ook verdedigers Adani (vrij door het failliet van Fiorentina) en Gamarra (AEK Athene) in. Van alle topclubs hield naast Juventus ook AS Roma zich gedeisd. Het probeerde tot het laatst maar vruchteloos middenvelder Davids bij Juventus weg te halen. Nieuw zijn de verdedigers Sartor (Parma) en Dellas (Perugia) en de Spaanse middenvelder Guardiola (Brescia). (GF)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content