Kristof D’Haene, één van de beste linksachters in eerste klasse, is out voor de rest van het seizoen. Hoe lost trainer Yves Vanderhaeghe dat op?

Helemaal met de handen in het haar zit de trainer van KVK niet na het uitvallen van Kristof D’Haene. Yves Vanderhaeghe moest de linksachter die tegen Anderlecht aan de heup geblesseerd raakte bij de competitiestart al eens drie weken missen. Met het oog daarop had hij in een oefenmatch al eens aanvaller Eric Ocansey op die positie uitgeprobeerd. Die deed dat goed en liet ook bij de competitiestart een goede indruk als linksachter. Vanderhaeghe verkoos een zuivere linkervoet op de linkerflank. Dat is Ocansey, al opereert hij doorgaans en bij voorkeur tegen zijn voet voorin op de rechterflank, zowel bij zijn vorige club Eupen als bij de Kerels, om zo naar binnen te snijden. Snel is hij zeker, een individuele actie heeft hij ook. Alleen over de voorzet van D’Haene beschikt hij niet. Maar ook met de goeie flankvoorzetten van Kristof van op links en van Gilles Dewaele van rechts schoot Kortrijk nog te weinig op, omdat het centraal voorin power miste. ‘We breien te veel, zijn te weinig doelgericht, spelen bijna op balbezit tijdens de wedstrijden’, vond Vanderhaeghe.

Tegen Zulte Waregem voldeed Ocansey opnieuw als linksachter. Langs zijn flank kwam geen gevaar en de één-tegen-éénsituaties loste hij goed op. Dus bleef hij ook in de spektakelwedstrijd tegen Beerschot (5-5) staan. Het is de bedoeling dat hij de linksback blijft, al zou hij nog beter tot zijn recht komen in een systeem met één man op de flank, wat Kortrijk niet meteen overweegt. Als alternatief kan Vanderhaeghe nog altijd een van zijn drie rechtsbacks (Dewaele, Rougeaux en Golubovic) naar de linkerflank overhevelen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content