KV Kortrijk

© belgaimage

WAT ZIJ ZEGGEN RIK FOULON SPORTIEF DIRECTEUR

‘Als er veel spelers uitvloeien, moeten die plaatsen ook ingevuld worden. Dat gebeurde met direct inzetbare spelers en anderen die we op langere termijn evalueren. In de eerste categorie is Vandendriessche een voltreffer. We zitten al achter hem aan sinds hij van Mouscron naar Oostende ging. Hij is de motor van dit KVK, we zien hoe hij niet alleen op het veld maar ook in de kleedkamer de ploeg meetrekt. In Moreno geloven we ook, hij speelde quasi alles. Defensief werkt hij hard, aanvallend brengt hij ook heel wat kansen aan die niet altijd benut werden, waardoor zijn statistieken nog niet zo goed zijn. Kadri kan op het middenveld een meerwaarde brengen voor dit elftal. Dat lukt de laatste weken, al moet hij het verschil tussen de Algerijnse en de Belgische competitie nog overbruggen.

Torp is nog jong, pas 21, kwam hier pas op de laatste dag aan en wordt afgeremd door blessures. Ik hoop dat hij in december al kan tonen wat voor een slimme voetballer hij is. Nog op het middenveld toonde Fixelles zijn waarde al, maar hij moet daar wel tegen Vandendriessche en Palaversa opboksen. Alioui blijft wat hangen omdat hij een jaar uit was en ook nu last heeft van blessures, maar hij is technisch een van onze betere spelers en heeft een neus voor goals. Herrmann en Osabutey moeten het verschil wegwerken tussen de Duitse Reggionalliga en 1A. Mbayo begon wisselvallig maar toont de laatste weken diepgang in de spits en maakt goeie acties. Messaoudi kwam pas laat aan en moet ook de omschakeling maken van de Algerijnse competitie naar de Belgische.’

KV Kortrijk

WAT WIJ ZEGGEN

Liefst elf nieuwe spelers haalde KV Kortrijk deze zomer. Zes daarvan werden geleend, drie kwamen via een vrije transfer ( Fixelles, Vandendriessche en invallersdoelman Delle). Alleen voor Mbayo en Kadri werd een kleine transfersom betaald. Kortrijk haalde een paar voetballers die onmiddellijk inzetbaar waren (Vandendriessche, Fixelles), jong talent dat de tijd krijgt om zich aan te passen (zoals Mbayo) en spelers die lang geblesseerd waren (spitsen Alioui en Osabutey, twee jaar geleden nog bij Mouscron) en van wie het hoopt dat ze bij de Kerels een nieuwe start nemen.

Vier spelers arriveerden pas op de laatste dag van de mercato en draaien daarom nog niet op volle toeren: Alioui, Messaoudi, Torp en Osabutey. Op de rechterflank startte de van Manchester City geleende Moreno (vorig jaar bij Lommel) in alle wedstrijden, al vertaalt zijn bijdrage zich nog te weinig in statistieken. Vandendriessche toont zich op het middenveld de sterkhouder en de motor van de ploeg. Die andere gratis transfer op het middenveld, Fixelles, kon nog geen basisplaats afdwingen. Van de jonge gehuurde Deense international Torp (van FC Midtjylland) wordt veel verwacht op de aanvallende positie centraal op het middenveld, maar daar lijkt de jonge Algerijn Kadri al verder te staan. Van de zes nieuwe spitsen staan het jonge talent Mbayo en de ervaren goalgetter Alioui het dichtst bij een basisplaats. De anderen moeten de komende zes maanden tonen of ze een plaats in 1A waard zijn.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content