Kristof D’haene

© belga

Met iemand uit het Belgisch voetbal bespreken we de actualiteit.

Op 31 juli brak een gevecht uit op een vliegtuig tussen Amsterdam en Ibiza. Twee passagiers weigerden een mondkapje te dragen en werden op Spaanse bodem gearresteerd. Is er iets waarbij jij liever geen mondkapje opzet?

Om aan sport te doen. Het is echt onmogelijk om intensief te sporten met een mondkapje op. En er zijn natuurlijk belachelijke situaties zoals mensen die het dragen wanneer ze alleen in de auto zitten. Ik vraag me soms af of ze dat niet voor de show doen.

Twee vrienden beloofden elkaar 28 jaar geleden dat ze de winst zouden delen als een van beiden een jackpot won. Die belofte konden ze nu nakomen, want op 10 juni won een van hen 22 miljoen dollar met Powerball, een loterij in de VS. Wat is jouw mooiste bewijs van vriendschap?

Elk jaar komen wij ook een belofte na. Hans Cornelis, Tim Smolders, Bart Buysse, Stef Wils en ik. Toen we enkele jaren geleden bij Cercle speelden, namen we ons voor elke zomer samen met vakantie te gaan. Langdurige vriendschappen zijn zo zeldzaam in het voetbal dat ik altijd heel blij ben wanneer Stef ons uitnodigt in zijn huis in Murcia, in Spanje.

In Venetië mogen binnenkort nog maximaal vijf in plaats van zes passagiers in een gondel plaatsnemen. De reden is dat de toeristen steeds zwaarder worden. Had jij tijdens de lockdown last van coronakilo’s?

Neen, ik ben zelfs drie à vier kilo kwijtgespeeld! Veel spiermassa wel. Ik liep elke dag ongeveer tien kilometer, maar soms ook het dubbele. Daarnaast reed ik met de fiets of de mountainbike. In de buurt van Moen, waar ik woon, is het best heuvelachtig.

Het Australische merk van sportkleding Lorna Jane kreeg een boete van 40.000 Australische dollar, ongeveer 24.000 euro) omdat het had laten uitschijnen dat zijn ‘antivirus’-leggings bescherming zouden bieden tegen de pandemie. Wanneer heb jij geprofiteerd van het ongeluk van anderen?

Nooit! ( lacht) Michiel Jonckheere en ik durven wel al eens een grap uit te halen. Onlangs speelden we vier tegen vier op training en ik sprak met Michiel af dat de winnaar een trainingspak en schoenen zou geven aan de zoon van de andere. Op hem op te jagen vertelde ik hem dat ik een tablet Guronsan had genomen. Daar zit vier keer zoveel cafeïne in als in koffie en je lost het op in water, zoals een Dafalgan. Maar hij geloofde me en nam het zo in, zonder water, en dat brandde fameus in zijn mond. We lagen plat van het lachen. Nu ja, hij won nadien wel de uitdaging… ( lacht)

Kristof D'haene

Eind juli werd er een jongetje geboren op de pechstrook van de ring rond Bordeaux. Met wat hou jij je zoal bezig in de file?

Ik probeer vooral de snelwegen te vermijden. Wanneer ik met mijn vrouw op reis ga, naar Frankrijk of Zwitserland meestal, nemen we graag de kleinere wegen door het platteland. Zo zien we veel en we stoppen op goed geluk om de nacht door te brengen op een camping in the middle of nowhere… ( lacht) Zalig!

Een Noorse imitator van Elvis Presley vestigde vorige week een nieuw wereldrecord door vijftig uur aan een stuk liedjes te zingen van de King, tijdens een muziekmarathon die werd gestreamd op het internet. Naar welke zanger zou jij eindeloos kunnen luisteren?

Ik zing zelf graag. Vooral de liedjes van André Hazes junior. ‘Doe het licht maar uit’ of ‘Kleine jongen’… Zijn vader was een kei in dat genre. Jammer genoeg mag ik er in de kleedkamer zelden naar luisteren, want de spelers van mijn generatie horen liever commerciële muziek. Hannes Van Der Bruggen en Gilles Dewaele zijn wel zoals ik. Je moet echt schlagers horen om ze te appreciëren.’

Kristof D'haene
Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content