Beperkte zijn inbreng zich de voorbije wedstrijden nog tot invalbeurten van een paar minuten, zaterdag kwam SebastianKneissl, uitgeleend door Chelsea, voor het eerst aan de aftrap bij Westerlo, door het vertrek van TosinDosunmu en doordat vervanger en Ceulemans‘ eerste keus PeterUtaka nog niet speelgerechtigd was. Und wie war es ? Kneissl : ” I prefer to speak English.” De enige Duitser uit eerste klasse spreekt Engels als woonde hij er zijn hele leven. “Ik zou in elk geval graag in Engeland blijven wonen. Ik ben er verliefd op geworden, op de mentaliteit en hun voetbal. Hier in Westerlo ben ik op drie uur van mijn ouderlijk huis nabij Frankfurt, maar ik rij liever de andere kant op, naar mijn vrienden in Engeland.”

Op Brussels speelde hij zonder glans. “Ik ben happy, maar ik kan beter dan dit”, zegt de Duitser, die in de vier jaar dat hij bij de reserven van Chelsea zit een half seizoen aan Dundee FC werd uitgeleend en nu zijn laatste contractjaar bij Westerlo mag slijten. “Wat er daarna met mij gebeurt, hangt af van hoe ik hier presteer. Hier weet ik dat ik kan spelen op een goed niveau. Ik wist niks van de Belgische competitie, maar het niveau lijkt me consistent. De eerste ploeg van Chelsea lijkt mij uitgesloten : mijn vriend RobertHuth deed twintig wedstrijden mee in de eerste ploeg vorig seizoen en is nu nog altijd invaller. Om maar te zeggen dat er veel concurrentie is ( grijnst).”

Een type targetman zoals DavidPaas noemt Jan Ceulemans Kneissl. Dat hij daardoor met de komst van Utaka minder kans maakt om te spelen, brengt hem allerminst van de wijs. “Ik moet het hebben van aanvallen opzetten, kansen creëren, ik ben niet de doelpuntenmaker zoals Dosunmu. Maar ik zie geen probleem om te spelen : wat we in de week op training laten zien is wat telt, denk ik. En als je goeie wingers hebt zoals wij, is het geen probleem om uit hun voorzetten te scoren. Ik heb alleen wat meer matchen nodig.”

Kneissl heeft, stelden ze bij Westerlo vast, een meer dan gezonde dosis zelfvertrouwen. Tegen Charleroi bijvoorbeeld, was hij het en niet topschutter Dosunmu die de penalty wou trappen. En miste. Waarna hij nog een wat overdreven rode kaart kreeg voor een vriendschappelijke tik op de wang ook. “In een business als de onze heb je vertrouwen nodig. Ik wou indruk maken in Charleroi, op iedereen, maar ik werd wat nerveus. Het was de eerste penalty die ik miste : bij de reserven van Chelsea heb ik er twaalf ingetrapt. Maar wat die rode kaart betreft : ik moet nog wat kalmeren. Ik hou van tackles en smashing people ( vette grijns).” (RDG)

RDG

‘Ik moet het hebben van aanvallen opzetten, ik ben geen doelpuntenmaker zoals Dosunmu.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content