Met Edgar Davids wil Barcelona alsnog een Europees ticket pakken.

Dankzij de inspanningen van de nieuwe voorzitter, JoanLaporta, de komst van de nieuwe coach, FrankRijkaard, en het aantrekken van wereldkampioen Ronaldinho als supervedette hoopte FC Barcelona bij de start van het seizoen opnieuw mee te kunnen dingen naar de titel. Na een teleurstellende eerste ronde moddert Barcelona echter maar wat aan in het midden van de klassering. In die omstandigheden kan het zelfs enige verwondering wekken dat het aanblijven van Frank Rijkaard blijkbaar niet ter discussie staat. Misschien komt dat gewoon omdat het moeilijk is een schuldige aan te wijzen voor de situatie waarin de blaugrana verzeild geraakt zijn. Heeft de Amsterdamse Surinamer de verkeerde keuzes gemaakt, of is de kern waarover hij beschikt gewoon niet goed genoeg om hoger te mikken ? Alleszins is duidelijk geworden dat voorzitter Joan Laporta een enorm zware erfenis heeft gekregen van zijn voorganger JoanGaspart. De meeste spelers die afgelopen zomer werden binnengehaald – de Turkse doelman ReçberRüstü, de Portugese flankspeler Quaresma en de Mexicaanse verdediger RafaelMarquez – hebben in ieder geval veel meer op de bank gezeten dan ze hadden verwacht.

Tegen Bilbao liep Barcelona alvast een nieuwe ontgoocheling op, want het moest zich in het eigen Camp Nou tevredenstellen met een 1-1-gelijkspel. Gelukkig voor de Catalanen staan alle ploegen in Spanje traditiegetrouw gerangschikt op een kluitje. Ondanks de vele teleurstellende resultaten heeft Barcelona nog steeds uitzicht op een Europees ticket en zelfs op een plaats in de Champions League. En de clubleiding toonde zich bereid om met dat doel voor ogen een extra inspanning te doen. Vorige week huurde Barcelona EdgarDavids van Juventus. Tot het einde van het seizoen betaalt Barcelona daarvoor 1,2 miljoen euro. Mogelijk gaat de komst van Davids gepaard met het vertrek van diens landgenoot Giovanni van Bronckhorst, die tot het einde van het seizoen door Arsenal was uitgeleend, maar weinig of niet speelde. (DDv)

COPA DEL REY : FC Barcelona zette de nederlaag van in de heenwedstrijd tegen tweedeklasser Levante recht en plaatste zich via een 3-1-zege. De grote geklopten van de achtste finales zijn Osasuna – weliswaar tegen een topper als Valencia – en vooral Deportivo La Coruña, dat de duimen moest leggen tegen Atlético Madrid. (DDv)

TOPSCHUTTERS : 1. Ronaldo (Real Madrid) 15 goals ; 2. F. Torres (Atlético) 12 goals ; 3. Mista (Valencia) 10 goals ; 4. Salva (Málaga), Raúl (Real Madrid) 9 goals.

DDv

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content