Lazio haalt de volgende ronde van de Champions League niet.

De uitschakeling door Sparta Praag trof Lazio als een klap in het gezicht. De volgende morgen zakte de beurswaardering naar een historisch dieptepunt. Verwacht wordt ook dat de Romeinse club straks gaat verkopen. Op 19 december moet een nieuwe kapitaalsverhoging van 100 miljoen euro worden goedgekeurd, plus het plan om het loon over vijf maanden van de huidige spelers in aandelen te betalen. Wordt dat geweigerd, dan moet Lazio 11 miljoen euro extra aan achterstallige lonen neerdokken. Van de negen spelers die einde contract zijn, worden er maar twee aan de onderhandelingstafel verwacht : keeper AngeloPeruzzi en centrale verdediger Sinisha Mihajlovic. Lazio wil via een versnelde verjonging ook de nog altijd hoge contracten naar beneden duwen. De meest gegeerde kandidaat om te vertrekken is middenvelder Dejan Stankovic. Die bereikte al een akkoord met Inter. Als hij nu vertrekt, vangt Lazio ongeveer 6 miljoen euro, iets meer dan wat het mist (4 miljoen euro) door de niet-kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League.

Naast Stankovic is ook verdediger Massimo Oddo een mogelijke vertrekker. Hij wordt gegeerd door Juventus, dat nog een poging wil wagen om Jaap Stam weg te halen. Afwachten is het ook naar de verziekte relatie tussen trainer Roberto Mancini en aanvaller Simone Inzaghi. Na de uitschakeling kreeg die laatste het verwijt dat hij zich niet genoeg had ingespannen met een late invalbeurt. Inzaghi ging als één van de eersten akkoord met de voorgestelde loonsverlaging om de faling van de club te vermijden en is bovendien nog altijd Europees clubtopschutter. Hij pikte de kritiek van zijn trainer aanvankelijk dan ook niet, maar nam nadien gas terug. Houdt Mancini toch voet bij stuk, dan zijn Bologna en Udinese alvast geïnteresseerd. (GF)

AC MILAN slaagde er niet in de intercontinentale beker te winnen. De winnaar van de Champions League verloor tegen het Argentijnse Boca Juniors na het nemen van de strafschoppen. Na 90 en 120 minuten stond het 1-1 (doelpunt van Jon Dahl Tomasson). DAVID TREZEGUET viel tegen Olympiakos Piraeus geblesseerd uit, waardoor Juventus hem ongeveer veertig dagen moet missen. AS ROMA mist voor dezelfde periode Vincenzo Montella, die aan de linkermeniscus werd geopereerd. OSCAR MOENS tekende na het opzeggen van zijn keeperscontract met AZ een verbintenis met tweedeklasser Genoa, die afgelopen weekend zijn 110e verjaardag vierde. (GF)

TOPSCHUTTERS : 1. Shevchenko (AC Milan) 12 goals ; 2. Adriano (Parma), Di Vaio (Juventus), Trezeguet (Juventus), Chevanton (Lecce) 7 goals.

GF

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content