Of HTC enig seksisme verweten kan worden? We dachten het niet! Met de nieuwe HTC Rhyme trekt de Taiwanese gsm-fabrikant voluit de kaart van de vrouwen. En dit keer zonder typisch mannelijke stereotypen over hoe een gsm met female touch eruit moet zien.

Machogedrag blijkt een hardnekkig kwaad in de hightechwereld. Zelfs wanneer een fabrikant een smartphone voor vrouwen ontwerpt, staat die meestal bol van al te typische en overdreven vrouwelijke elementen. Niet alle vrouwen vallen immers voor een fluoroze gsm met in het groot het merk van hun favoriete parfum erin gegraveerd. Niets van dat alles bij de HTC Rhyme. Die ziet er met zijn trendy design, soft touch plastic afwerking en zachte kleuren bijzonder smaakvol uit. De nieuwe HTC is een paar millimeter dikker en langer dan de iPhone 4S en dat maakt dat hij toch net dat tikje minder goed in de hand ligt. Een ander euvel is de mogelijkheid tot het knippen en plakken van tekstberichtjes. Dat levert soms een stresserend gesukkel op. De Sense-interface heeft enkele aangename verbeteringen in petto, maar een echt grote verbetering ten opzichte van de klassieke Androidsmartphone is het niet – en de vergelijking met een iPhone doorstaat de interface al helemaal niet. Leuk en handig is wel dat je wordt verwittigd wanneer het downloaden van een videofilmpje een eventuele meerkost met zich zou meebrengen.

De HTC Rhyme heeft heel wat te bieden, onder meer een handig menu en enkele vloeiende apps. Hoewel hij niet tot het luxegamma behoort, kan de Rhyme qua weergave best wedijveren met de Samsung Galaxy S2. Een smartphone van amper 400 euro die over zo veel accessoires beschikt: het lijkt wel of de Kerstman een paar maanden te vroeg is…

Naast het groene controlelampje (net naast de luidspreker) dat knippert wanneer je een berichtje kreeg of een oproep hebt gemist, is er ook de oplichtende kubus die aan een touwtje hangt en die je dus uit je handtas kunt laten hangen om te zien of je iets hebt gemist. Enig nadeel is wel dat het touwtje snel in de knoop raakt. Het handige audiodock verbetert de povere kwaliteit van de speakers, maar het is vooral de camera van de Rhyme die verbaast. In automatische modus is er de intelligente camera die ervoor zorgt dat je nooit nodeloos je flash gebruikt. Dat geen enkele gefotografeerde er als een zombie uitziet op de foto is vrij uniek en geeft aan dat deze camera duidelijk beter is dan we van een Androidsmartphone uit de middenklasse verwachten. De meisjes kunnen tevreden zijn!

DOOR MICHI-HIRO TAMAÏ

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content