Door een 1 op 12 zakte KV Mechelen van de eerste naar de tiende plaats. Hoewel de tegenstanders onder andere leider Club Brugge en kampioen RC Genk waren, is verdediger Kenny Van Hoevelen niet tevreden.

Waarom hebben jullie de laatste weken zo veel moeite om punten te pakken?

Kenny Van Hoevelen: “Enerzijds slikken we te gemakkelijk goals en anderzijds krijgen we wel genoeg kansen, maar maken we die niet af. Het is niet plezant als je vooraf weet dat een achterstand nog moeilijk op te halen zal zijn.”

Dat scoringsprobleem valt stilaan een oud zeer te noemen. Ook vorig seizoen was dat al een item.

“Ja, oké, maar het is niet aan mij om daarover te praten.”

Aan de andere kant slikten jullie vorig seizoen maar één tegendoelpunt per match, nu bijna twee. Enkel STVV heeft meer tegengoals. Hoe komt dat?

“We spelen nu anders; dominanter, aanvallender. Of we proberen dat althans. Het is de bedoeling om het spel zelf te maken en daardoor voetballen we minder in blokvorm. Als je veel volk voor de bal hebt, zit er in de omschakeling minder volk achter de bal. Dan is er meer ruimte voor de tegenstander.”

Staat de groep achter het idee om dominanter te spelen?

“Sowieso. Dat moet als je niet altijd hetzelfde niveau wil blijven halen, als je naar boven wil kijken. We kunnen niet hetzelfde Mechelen blijven, het is de bedoeling om te groeien. Maar als we anders willen voetballen, doen we dat misschien beter eerst bij momenten, om op andere momenten wat meer zekerheid in te bouwen door even terug te vallen op de basis.”

Kan Mechelen met en zonder Julien Gorius hetzelfde spelsysteem hanteren?

“Ik denk dat wel, al is Julien voor ons natuurlijk een heel belangrijke speler.”

Is de ploeg niet te afhankelijk van hem?

“Inderdaad, dat zou niet mogen. Hij maakt de goals en is de man met ideeën, dat is wat we momenteel missen. Het is nu aan ons om te tonen dat we ook zonder hem goede resultaten kunnen neerzetten. Maar ik hoop toch dat hij snel terugkomt.”

Jij gaf na de match tegen Lokeren aan dat je soms niemand vindt aan wie je de bal kwijt kan.

“Onrechtstreeks is dat een kwestie van vertrouwen. We wisten in de eerste helft tegen Lokeren maar al te goed hoe we moesten spelen, alleen kwam het er niet uit. 1 op 12 is te weinig, zeker als je weet dat twee van die vier wedstrijden thuismatchen waren. Dat gaat dan misschien wat knagen, waardoor diegene die het spel op gang moet brengen dat gaat willen afschuiven op een ander.”

Abdul-Yakuni Iddi geeft op zijn beurt aan dat bepaalde jongens te zeker zijn van hun plaats en ziet een gebrek aan verbetenheid bij de jongens die net naast de ploeg vallen. Deel jij die visie?

“Ik heb zeker niet het gevoel dat sommigen te zeker zijn van hun plaats, de trainer zou niet toelaten dat iemand met zo’n instelling op het veld stapt. Voorts moet iedereen inzien dat we iedereen nodig hebben: alle spelers, de technische staf, het bestuur en de supporters.”

Voorzitter Johan Timmermans zegt soms te weinig spirit te zien.

“Dat is de mening van de voorzitter. Het is nu even niet goed, we halen te weinig punten, maar ik weet één ding: niemand wil dit.”

DOOR KRISTOF DE RYCK

“Als we anders willen voetballen, doen we dat misschien beter eerst bij momenten.”

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content