Kahn of Lehmann onder de lat bij de Mannschaft ?

Bij de Duitse nationale ploeg is een felle discussie ontstaan over wie het doel van de nationale ploeg mag verdedigen. De polemiek werd zelfs al gemeenzaam omgedoopt tot ‘de keeperskwestie’. Waar draait het om ? Bondscoach Jürgen Klinsmann weet absoluut niet aan wie hij de voorkeur moet geven als titularis in doel. Monument Oliver Kahn ? Of is de tijd rijp voor iets nieuws en krijgt Jens Lehmann het vertrouwen ? Voorlopig maakt de bondscoach er zich van af met een rotatiesysteem. Pas enkele weken voor de openingswedstrijd van het wereldkampioenschap in Duitsland komende zomer zal Klinsmann dan zijn uiteindelijke keuze voor de basisstek publiek maken. De pers heeft ondertussen een vette kluif aan die onduidelijkheid. Bovendien zorgde de persoonlijke vete tussen de Bayern-doelman en de Arsenal-doelman al enkele jaren voor flink wat schrijfvoer. Kahn leek opgebrand na zijn blunders tijdens de finale van het WK in Zuid-Korea en Japan, maar Lehmann kon nadien evenmin overtuigen.

Even leek de storm te gaan liggen, maar een andere ster van de Mann- schaft, aanvoerder Michael Ballack, gooide afgelopen week weer olie op het vuur. “Ik maak absoluut geen geheim van mijn voorkeur,” verkondigde de ploegmaat van Kahn bij Bayern Munchen in de kranten, “de ideale situatie is dat Kahn onder de lat staat. Wij zijn een ploeg in volle ontwikkeling en vele jongeren kijken met grote ogen uit naar Kahn om van hem te leren.” Vooralsnog lijkt Klinsmann weinig oren te hebben naar zijn aanvoerder, want vorige week stond Lehmann zowel tegen Slovakije als tegen Zuid-Afrika in doel. In elke wedstrijd slikte hij twee goals. Toch lijkt Klinsmann veeleer gewonnen voor Lehmann omdat die beter kan meevoetballen dan Kahn en dat past meer in de speelstijl van de Mannschaft, zo vindt de ex-topspits. ( MS)

Duitsland (als gastland uiteraard al geplaatst voor het WK 2006) speelde vorige week een oefeninterland tegen Zuid-Afrika. Het draaide uit op een 4-2- zege voor de Duitsers dankzij een hattrick van het nieuwe supertalent Lukasz Podolski. De vierde treffer kwam op naam van Tim Borowski.

TOPSCHUTTERS : 1. H. Altintop (Kaiserslautern) 7 goals ; 2. Makaay (Bayern München) 6 goals ; 3. Klose (Werder Bremen) 5 goals ; 4. Klasnic (Werder Bremen), Berbatov (Leverkusen) 4 goals.

MS

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content