KAS Eupen

© belgaimage

WAT ZIJ ZEGGEN CHRISTOPH HENKEL ALGEMEEN DIRECTEUR

‘De bedoeling van de zomermercato was de spelers die nog onder contract lagen te houden. Dat is ons gelukt. Heel wat spelers zijn vertrokken, maar die waren eind contract of op leenbasis. Over onze twee aanwinsten zijn we heel tevreden. We zoeken jonge spelers op wie we in de toekomst kunnen rekenen. Déom past in dat profiel. Hij heeft al goeie dingen getoond en krijgt bij ons de kans om zich stap voor stap te ontwikkelen. Himmelmann is een goeie ervaren keeper die in balans ligt met Nurudeen. Die laatste maakt zoals elke jongere af en toe nog een fout maakt, maar dat is ingecalculeerd. Nurudeens prestaties zijn al goed, nu verwachten we dat hij de constante brengt die hij nog wat mist.

‘Onze eerste opdracht was 30 procent op het budget besparen. Dan ga je niet meer spelers halen dan je nodig hebt. Al onze posities waren goed bezet. Daarom zijn we heel tevreden over de zomermercato. We hebben bespaard en tegelijk een goeie ploeg behouden.

‘In de wintermercato wordt het net als afgelopen zomer afwachten voor wie van onze goeie spelers er concrete belangstelling is. We gaan geen twee à drie nieuwe spelers kopen als er niemand vertrekt. Wat ons betreft moet er in januari niemand weg.’

WAT WIJ ZEGGEN

Wie zonder geld uit te geven bijna halfweg de competitie gedeeld achtste staat, heeft goed gewerkt. De belangrijkste transfers van KAS Eupen afgelopen zomer waren het behouden van de spelers die nog onder contract lagen. Niet vanzelfsprekend na de mededeling vanuit Doha dat het budget met 30 procent ingekrompen werd, waardoor er geen geld was voor nieuwe spelers. Tot de laatste dag van de mercato hield Eupen rekening met het vertrek van een of meer sterkhouders, maar nadat de Bosnische spits Prevljak als eerste aankondigde te zullen blijven, deden ook verdediger Agbadou en aanvaller Ngoy dat. Voor spelmaker Stef Peeters wou of kon Standard maar 750.000 euro betalen, de som die Eupen een jaar eerder aan Cercle gaf, maar Eupen hield vast aan zijn vraagprijs van één miljoen.

KAS Eupen

Uiteindelijk vertrokken enkel spelers die einde contract (zoals Adriano) of op uitleenbasis waren (bijvoorbeeld Musona). Wel leende de club de jongeren Matthys, Libert en Aziz uit aan de Nederlandse tweedeklasser MVV. Daar haalde Eupen zijn enige echte inkomende transfer: de 22-jarige middenvelder Déom. Hij moet vooralsnog tevreden zijn met een bijrol. Déom kwam tot vorige week drie keer aan de aftrap en viel elf keer in (nog geen goals of assists).

Na het vertrek van doelmannen Ortwin De Wolf (naar Antwerp) en Théo Defourny (naar RWDM) bood Eupen de Duitse doelman Robin Himmelmann (32) een nieuw contract aan. Dit seizoen kampt hij met Abdul Nurudeen om de plek van eerste doelman.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content