Dat niet alle voetballers na middernacht gaan slapen, om 8.30 uur geeuwend opstaan en na de training wat rondhangen, blijkt uit de dag van Zulte Waregemverdediger/gezinsvader Karel D’Haene (34).

04/02/2015 07:10

Het vaste tijdstip waarop onze wekker afloopt, al blijven mijn vrouw Ine en ik dikwijls nog zeven, acht minuutjes snoozen, zoals vandaag. Daarna begint de dagelijkse rush: Loris (7), Mona Lou (5) en Felix (bijna 2) wakker maken, kleren aandoen, tanden poetsen, Felix zijn melkflesje geven, boekentassen, boterhammendozen en ontbijt klaarmaken voor Loris en Mona Lou, jassen en mutsen aantrekken… Een strak schema, maar meestal lukt het om tijdig klaar te raken.

08:15

Ine blijft thuis in Zulte werken – voor Glorious Lou, haar merk van babyartikelen -, ik breng Loris (tweede leerjaar) en Mona Lou (kleuterklas) naar school in Waregem. Andere ouders klampen me daar vaak aan over onze laatste match, maar lang kan ik nooit praten want ik moet Felix nog afzetten bij de onthaalmoeder voor ik doorrijd naar de club.

08:43

Zoals meestal nét op tijd in de kleedkamer. Trainingskleren aantrekken en daarna het ontbijt met de groep. Ik ben al bijna twee uur wakker en heb dus honger. Elke dag havermout met fruit en sojamelk. Aan tafel zit ik altijd naast Oli(Skúlason, nvdr), Jesper(Jørgensen, nvdr) en Mo(Messoudi, nvdr). Veel wordt er echter nooit gezegd, de meesten moeten nog wat wakker worden en lezen/doorbladeren de kranten. Vandaag is het nog iets stiller, want de thuisnederlaag tegen Lierse dwaalt door de kopjes. Winnen of verliezen: het bepaalt de sfeer tijdens het begin van de week.

09:45

Behandeling bij onze kinesist Filip(Beyaert, nvdr), want al enkele weken heb ik last van de knie. Na een halfuurtje terug naar de kleedkamer waar fysiektrainer Bram(De Winne, nvdr) het fitnessprogramma uitlegt. In groepjes van drie, vier rijden we daarna met de auto een drietal kilometer verder naar het fitnesscenter in Sint-Eloois-Vijve. Eerst opwarmen (spinning/loopband), gevolgd door blessurepreventie- en krachtoefeningen.

11:45

Ik vertrek vroeger dan de rest, want om 12.30 uur heb ik een afspraak in het Jan Palfijnziekenhuis in Gent voor een NMR-scan van mijn knie. Zoals vaak in een ziekenhuis moet ik nog ruim een halfuur wachten, en dus een boekje lezen…

14:10

Terug in Waregem, waar de keukenmadam een bord met Griekse pasta en tomatensaus apart heeft gezet om op te warmen. Mijn ploegmaats zijn immers al bezig aan hun verplichte siësta in de slaapzaal. Een ontspannen moment – iedereen is dan echt stil -, maar niet voor mij vandaag, want na het eten ga ik weer langs bij de kinesist.

15:30

Compilatie van de match tegen Lierse. Deze keer toont de trainer ook beelden van de wedstrijden tegen de vier andere staartploegen en legt hij uitvoerig uit waarom we tegen hen thuis amper 1 op 15 hebben behaald.

16:15

Veldtraining voor de groep, maar ik blijf binnen. Eerst wat losfietsen, daarna stabiliteitsoefeningen voor mijn knie. Na een goed uur vlug douchen, de binnendruppelende ploegmaats groeten en naar huis vertrekken.

17:50

Aankomst thuis, op tijd om Loris naar de training van de U8 van Zulte Waregem te brengen, op het veld van Zulte. Hij is echter wat ziekjes, dus houden we hem thuis. Ine maakt daarna verse soep, terwijl ik de tafel zet en de post doorneem.

19:00

Na het eten werkt Ine wat verder. Ik was af en ruim de keuken op. Daarna bedtijd voor de kindjes, al lees ik voor Loris en Mona Lou elk apart wel nog zes pagina’s voor uit een strip van Jommeke. Ine geeft Felix intussen een melkflesje.

20:10

Overschrijvingen doen voor Glorious Lou, want ik ben verantwoordelijk voor het papierwerk. Daarna eindelijk relaxen met Ine voor de tv. Een aflevering van het vierde seizoen van Games of Thrones en een stukje van De Ideale Wereld van vorige week. Beiden opgenomen – zelden kijken we nog real time tv.

22:30 Gaan slapen, nadat ik al aan het indommelen was in de zetel. Je zou voor minder na alweer een drukke dag. Ik ben het intussen gewoon, maar mijn acht uur slaap is geen overbodige luxe.

DOOR JONAS CRETEUR

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content