Christian Vandenabeele
Christian Vandenabeele Freelancejournalist

Geboren op 10 april 1976

Woont samen met Sofie

Je hoeveelste lief is Sofie ?

“Dat hield ik niet bij (lacht). Het is de derde keer dat ik met iemand samenwoon en voor het eerst heb ik het gevoel dat het de ware is. Daarom besloten we na twee jaar intensief oefenen ook dat we een kindje willen (lacht). In februari word ik vader van een dochter.”

Wat betekent dat voor je levensstijl ?

“Tijd om te stoppen met profiteren van het leven. Ik leefde niet altijd echt voor het voetbal, zeker niet in het begin bij Lokeren. Een pintje drinken en uitgaan met vrienden was belangrijker. Nu zijn het voetbal, mijn vriendin en straks mijn dochter het belangrijkste.”

Heb je ook al een huisdier ?

“Ja, een goudvis. Dat is gemakkelijk te onderhouden, hé : als je hem eens niet te eten geeft, gaat hij niet dood (lacht). Ik moet wel bekennen dat ik er weinig of niets aan heb. Hij staat op de kast en dient eigenlijk als decoratie (lacht). Ik hou wel van dieren, maar Sofie is allergisch aan katten en honden. Met een grotere tuin had ik zeker een hond.”

Waaraan geef je het meeste geld uit ?

“Aan kledij. Mijn vriendin is modebewust en ik draag ook wel graag merkkledij en de nieuwste dingen. Vroeger gaf ik snel veel geld uit in het uitgaansleven, maar nu houdt Sofie dat een beetje in de gaten.”

De kust of het gebergte ?

“De kust. De geur van de zee vind ik schitterend. Het zet aan tot relaxen en rusten, het bezorgt mij een vakantiegevoel. Ik houd ook wel van de bergen om er te gaan skiën, maar dat gebeurt nu niet meer omdat Sofie het nog nooit deed en er te weinig tijd voor is.”

Muziek, film, lectuur ?

Coldplay, Novastar, Jamiroquai. De mooiste films die ik ooit zag, zijn Gladiator en Dances with Wolves. Ik hou vooral van actie en thrillers. Ik ben helemaal geen lezer, behalve van kranten en Sport/Voetbal Magazine.”

Wie is je grootste held ?

“Jean-Marie Pfaff. Ik vind dat er nog te weinig respect is voor wat hij presteerde als sportman. Tenslotte blijft hij de enige Belg die het bij een echte buitenlandse topclub maakte en werd hij ooit uitgeroepen tot beste keeper ter wereld. Veel mensen vinden dat hij nu profiteert, maar als zij de kans zouden krijgen, zouden ze precies hetzelfde doen, denk ik.”

Wanneer kreeg je voor het laatst kippenvel ?

“Toen ik de beelden terugzag van wat Tom Boonen op korte tijd allemaal presteerde.”

Wat heb je van je vader en wat van je moeder ?

“Van mijn vader : van niets bang zijn, een beetje avonturier ook. Hij was paracommando, is nu met pensioen en woont momenteel in Gambia, waar hij een huisje huurt. Mijn broer trok dan weer onlangs zeven maanden door Brazilië. Van mijn moeder : mijn uiterlijk en mijn zachte kant. Het heel gemakkelijk kunnen vergeten en vergeven. Goed kunnen relativeren, rustig blijven in stress-situaties.”

Wat zou je aan jezelf willen veranderen ?

“Misschien wat meer haar (lacht). Neen, niemand is perfect en ik ben tevreden met hoe ik er uitzie en met wie ik ben.”

Op welke politieke partij stemde je bij de laatste verkiezingen ?

“Ik stemde blanco, omdat politiek mij helemaal niet interesseert.”

Geloof je ?

“Ja, ik geloof in God. Ik ben zeer katholiek opgevoed, maak voor de aftrap altijd een kruisteken en wil wel eens een kaars gaan branden in de kerk.”

Wat wil je nog realiseren in je leven ?

“Na mijn carrière een eigen zaak, een bistrocafé bijvoorbeeld. Zelfstandig, mezelf de baas zijn en zorgen dat mijn dochter niets tekortkomt natuurlijk. Daar droom ik van.”

Wat is je meest ondeugende droom ?

“Op het vrouwelijke vlak ? Wel, in mijn ogen evenaart Angelina Jolie de perfectie.”

Hoe zou je het liefst aan je einde komen ?

“Na het nuttigen van een côte à l’os met een stevig sausje, frietjes en een goed glas rode wijn. Als ik dan een jaar of 70 zou zijn, zou het mij niet kunnen schelen daarna dood te vallen. Ik denk wel dat ik tegen dan goed geleefd zal hebben.” l

CHRISTIAN VANDENABEELE

‘De geur van de zee vind ik schitterend.’

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content