Ben je ooit met het mandje rondgegaan in de kerk?

“Nee, ik zat daar niet vaak. Mijn plechtige communie heb ik zelfs niet gedaan. Ik moest daarvoor naar de les, bij mensen thuis, maar dat viel altijd samen met de training. Toen ik enkele keren niet geweest was, stond de pastoor aan onze deur. Die is vriendelijk binnengekomen en minder vriendelijk weer vertrokken. Hij zei dat ik moest kiezen, de catechese of mijn sport. Ja, toen was het gemakkelijk. En erg vond ik het niet, want ik heb al mijn cadeautjes gekregen. Daarvoor deed ik het.”

Kroop je als kind wel eens achter het stuur als je alleen gelaten werd in de wagen?

“O ja. Met de pinkers spelen en met de lichten flikkeren. Maar één keer had ik het gewaagd om de handrem naar beneden te duwen terwijl de auto geparkeerd stond op een helling. Toen sloeg de schrik me om het lijf. Ik heb die snel weer opgetrokken en ben als de bliksem op de achterbank gekropen. Zo heb ik het afgeleerd. Mijn ouders wisten dat tot vandaag niet.”

Heb je al eens een plaatje aangevraagd op de radio?

“Ja, op Donna. Voor mijn vriendin, toen we één jaar samen waren. Ze was ontroerd. Ik had gekozen voor Sarah Bettens, ‘ Someone to say hi to‘.”

Bij een enquête onder Duitsers is Amy Winehouse verkozen tot minst sexy vrouw. Wie had die titel voor jouw part mogen krijgen?

“Op dit moment: Britney Spears. Omdat die zich zo laten hangen heeft, aan lager wal geraakt is, terwijl ze vroeger toch enorm populair was. ( lacht) Indertijd ben ik zelfs nog naar een concert van haar geweest. Een schoolkameraad had een kaartje over. Al bij al viel dat nog mee, hoor. Toen zat ze nog niet aan de drugs, was ze nog puur.

“Geef mij nu maar iemand als Beyoncé. Vooral omdat die redelijk naturel is. Ik hou daarvan. Zij heeft volgens mij geen schmink nodig om er goed uit te zien.”

Heb je ooit een cadeau gekregen dat je zelf op jouw beurt als cadeau hebt gegeven aan iemand anders?

“Dat gebeurt, als ik een fles wijn krijg bijvoorbeeld. Ik drink dat eigenlijk nooit. Niks van alcohol. Een glas champagne gaat er nog wel eens in, maar voor de rest … Uit principe in feite. Er flitsen dan allemaal dronken mensen door mijn hoofd.”

Is het je vroeger overkomen dat je met je ouders vredig naar een film zat te kijken waarin plots een lange, pikante seksscène te zien was?

“Ja, ik herinner mij zo’n moment, toen ik twaalf of dertien was. Ik had dan altijd dezelfde tactiek; vluchten naar het toilet. Zulke situaties waren me te gênant.”

Dash, is dat voor witte of voor gekleurde was?

“Dash, witter dan wit. Om eerlijk te zijn; ik heb gisteren voor het eerst de was ingestoken. Op eigen initiatief. Ik dacht: ‘Ik ga dat eens proberen.’ Aan mijn vriendin had ik eerst gevraagd hoe ik dat moest doen. En het is gelukt; een rode was en een donkere. De truitjes waren allemaal nog altijd even groot. Ze was fier.”

Hoe heb je haar indertijd leren kennen?

“Ze woonde in dezelfde straat, achter den bocht. Toen we in het zesde middelbaar zaten, was er het eindejaarsbal. Ik vroeg haar mee. En ik ben voordien zelfs naar haar thuis geweest, om eerst de toestemming te krijgen van de mama. Straf hé? Die vond het geen probleem.

“Op dat bal verliep alles zo spontaan … Alsof we mekaar nooit uit het oog verloren waren. Want in het lager, rond ons twaalfde, waren we al eens een koppeltje geweest. Je kent dat, kalverliefde. Ondertussen zijn we zes jaar samen.”

Vrouwen flirten te subtiel voor mannen, bleek onlangs uit een onderzoek aan een Amerikaanse universiteit. De man begrijpt het maar als de vrouw haar interesse extreem duidelijk maakt. Heb jij daar ervaring mee?

“Ik ben niet zo’n flirttype. Maar ik moet wel toegeven dat ik de andere sekse soms niet snap. Mijn vriendin steekt mij dat regelmatig eens door. Ik doe nochtans mijn best. Dan zitten we bijvoorbeeld naar tv te kijken en zegt zij ineens: ‘Ik heb het toch een beetje koud.’ Op zo’n moment sta ik recht en ga ik een lakentje halen. Maar dat is dan blijkbaar niet exact wat ze in haar hoofd had.” S

KRISTOF DE RYCK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content