Op deze bladzijden richtte Besnik Hasi vorige week nog de handen ten hemel in de hoop dat “het dodelijke duo” Aruna DindaneNenad Jestrovic dit seizoen niets zou overkomen. Tevergeefs. Woensdag tegen Wisla Krakau viel laatstgenoemde uit met een kruisbandletsel dat hem “twee tot zes maanden” inactiviteit zal kosten. Een zware handicap. Maar, zo liet het management van de club meteen weten, een vervanger zal er niet worden aangeworven. Hugo Broos, zo klonk het, moet het maar doen met Ivica Mornar, Clayton Zane, SherjillMacDonald, Ki-Hyeon Seol en OlegIachtchouk.

Dat deed hij zaterdag alvast al niet op AA Gent, waar een zeer matig, wellicht niet helemaal fris Anderlecht uiteindelijk toch nog vrij makkelijk met 1-3 won. Zane revalideert nog, Mornar is nog disciplinair gestraft, MacDonald en Iachtchouk zaten op de bank. Het was de rechterflankspeler Christian Wilhelmsson die centraal voorin werd uitgespeeld. “Omwille van zijn snelheid”, aldus Broos. “Alvorens ik die beslissing nam, heb ik hem wel gevraagd of hij het ooit eerder al had moeten doen. Hij zei me dat hij bij Stabaek al wel eens centraal heeft gespeeld, zowel diep als achter de spitsen.”

Wilhelmsson scoorde al na vijf minuten op aangeven van Aruna, was niet geheel onverdienstelijk, maar een echte centrumspits heeft voorlopig nog niemand in hem gezien. De vraag bleef dus waarom Broos Seol niet aan Aruna koppelde. “Omdat Seol doorgaans goed presteert op de linkerflank”, aldus Broos. “Bovendien, als ik hem daar wegtrek, houd ik op links momenteel alleen nog Marc Hendrikx over. Dat is iemand die ik in thuiswedstrijden al niet kan opstellen, omdat hij bij iedere bal die hij aanraakt, wordt uitgefloten.”

Broos sloot niet uit dat er alsnog een spits zou worden aangetrokken. “Ik ga de zaak deze week eens ten gronde met het bestuur bespreken”, besloot hij. “Plaatsen we ons voor de Champions League dan komt er misschien toch beter iemand bij, iemand die een goal kan maken. Want dik in de spitsen zitten we niet. Stel dat er nog iemand uitvalt, dan kunnen we serieuze problemen krijgen. Ik weet ook : een spits als Jestrovic is zeldzaam en dus duur ; en kopen om te kopen moeten we ook niet doen. Laat ons misschien eerst eens kijken wie er vorig seizoen met goed gevolg is gescout.” Met goed gevolg werd vorig seizoen alleszins veelvuldig Arouna Kone gescout, maar vrijdag verkocht Lierse hem aan Roda JC – voor een prijs die Anderlecht niet wou betalen.

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content