Jullie wonen in Nederland. Merk je daar een verschil in mentaliteit ?

Niet echt. We wonen in Geleen, net over de Nederlandse grens, en de mentaliteit komt er eigenlijk overeen met die van Belgisch Limburg. Ook het dialect is net hetzelfde… Voor ons even onverstaanbaar dus. ( lacht) We kozen ervoor om naar daar te verhuizen omdat het dichter bij Genk is, want zowel de ouders van Anja als die van mij wonen in de buurt van Heist-op-den-Berg. Dat is toch wel een eindje van de club verwijderd.

Wat zijn je favoriete bezigheden naast het voetbal ?

Momenteel gaat bijna al mijn vrije tijd naar Jill, ons dochtertje dat nu twee jaar en drie maanden is. Vroeger durfde ik al eens iets te organiseren voor de vrienden, maar sinds we in Nederland wonen, is dat sterk geminderd. Als we weer dichterbij wonen, wil ik die draad zeker opnieuw opnemen. Pas op, ook nu komen wij nog geregeld over en weer hoor. Minstens één keer per week bezoeken we onze ouders.

Ben je een filmliefhebber ?

Vroeger gingen we geregeld naar de bioscoop, maar met de komst van Jill is dat geminderd. Af en toe huren we thuis een film. Ik kijk graag naar actiefilms zoals The Fugitive met Harrison Ford. Films met een overdosis aan geweld spreken me veel minder aan. Een goede film moet voor mij vooral een goed plot hebben.

Verzamel je iets ?

Niets speciaal, nee. Ik bewaar wel van elk seizoen een truitje van mezelf, maar dat is gewoon als aandenken. Het is zeker niet de bedoeling dat ik daar later een kamer mee ga decoreren of zo.

Hoe belangrijk is een mooie wagen voor jou ?

Laat ons zeggen dat ik graag in een fatsoenlijke auto rij, maar dat die zeker niet per se om de twee jaar vervangen hoeft te worden. Ik moet ook niet altijd het nieuwste van het nieuwste te hebben en lig niet wakker van uitgebouwde wagens. Momenteel rijd ik met een BMW en daar ben ik tevreden mee.

Hecht je veel belang aan het interieur van je huis ?

Ja, dat wel. We kozen in ons huis voor grijze tinten en die gaan van donker tot heel licht. Het interieur van ons huis hebben we samen gekozen. Onze keuzes liggen bijna altijd in dezelfde lijn en ook op dat vlak was dat het geval.

Welke dromen wil je nog realiseren ?

Goh, ik hoop misschien nog wel op een transfer naar het buitenland. Dat hoeft daarom niet naar een hele grote club te zijn, maar het zou mooi zijn , mocht ik dat kunnen meemaken. Voor de rest ben ik niet echt een dromer. Ook vroeger was het geen echte droom om profvoetballer te worden. Het was eigenlijk zelfs de bedoeling dat ik in de voetsporen van mijn vader zou treden. Hij is dokter en ikzelf heb ook vijf jaar geneeskunde gestudeerd. De laatste twee jaar was dat zelfs in combinatie met het voetbal, maar dat was gewoon niet vol te houden. Ik koos toen voor mijn carrière en tot hiertoe heb ik me die keuze gelukkig nog niet hoeven te beklagen.

Wat zijn Anja’s goede eigenschappen ?

( denkt lang na) Goh… ( lacht) Het zijn er zo veel… Nee serieus, het klikt gewoon heel goed tussen ons en ik heb echt het gevoel dat we op dezelfde golflengte zitten. Over kledij, auto’s of interieur van het huis moet er bij ons nooit lang gediscussieerd worden.

Praten jullie veel in jullie relatie ?

Ik denk iets te weinig. Ik ben geen prater en daar kan Anja zich soms wel eens aan ergeren. ( Anja : “Ergeren is een groot woord, maar het kan af en toe wel eens lastig zijn. Gelukkig heeft hij het niet in extreme mate.”)

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content