Je doet dan wel universitaire studies, maar vind je jezelf slim ?

“Slim zijn is relatief, hé. Maar ik heb alleszins nog veel te leren. Ik voel mij zeker niet slimmer dan de gemiddelde voetballer.”

Heb je ooit afgekeken tijdens een examen ?

“Ja, maar dat moet in het middelbaar geweest zijn, aan de universiteit gaat dat niet. Maar vraag mij niet welk vak het was, dat weet ik niet meer. Het was ook heel onschuldig, ik had nooit plannen om te spieken. Als het dan al eens gebeurde, was dat bij een multiplechoicetest. Als ik het zelf niet wist en ik zag een bolletje staan bij iemand anders, dan schreef ik dat maar over. Maar ik had er geen nood aan om systemen uit te dokteren om te spieken.”

Als een ploeggenoot een dt-fout schrijft, maak je hem daar dan attent op ?

(lacht) Het hangt er natuurlijk van af wie dat is. Als het een vriend is, dan zou ik hem dat wel zeggen. Bij iemand waar ik niet zo close mee ben, zou ik er geen opmerkingen over maken.”

Deed je als kind wel eens belletjetrek ?

“Ja, dat is wel eens gebeurd. Ik was vroeger eigenlijk een redelijk stout kind. Maar net op tijd heb ik de klik gemaakt en ben ik op mijn pootjes terechtgekomen.”

Wanneer heb je voor het laatst gevochten ?

“Dat moet toch al van de lagere school geleden zijn. Ik ben helemaal geen vechter.”

Maar stel nu dat een vriend het in een discotheek aan de stok krijgt met enkele portiers ?

“Dan zou ik hem alleszins helpen. Ik denk wel dat ik heel loyaal ben aan mijn vrienden. In dat geval zou ik mee strijdend ten onder gaan.”

Hoeveel meisjesharten heb je al gebroken in je leven ?

“Oei, oei. Voor ik mijn huidige vriendin leerde kennen, is dat wel enkele keren voorgevallen. Vooraleer je je aan iemand kan binden, moet je eerst onderzoeken wat er allemaal op de markt is : je moeten weten wat je wil en wat je belangrijk vindt en wat niet. En dat daarbij een hart gebroken wordt, kan wel eens gebeuren.”

Hoe heb je het aangevraagd met je huidige vriendin ?

“Aangevraagd ? Er werd niet veel aangevraagd, het was vooral doen.”

Aan welk tv-programma zou je graag eens meedoen ?

“Onlangs zag ik op VTM een programma met Gilles De Bilde, waarbij bekende Vlamingen (onder andere Elke Vanelderen) een reinigingskuur ondergaan (Ce- lebrity Shock, nvdr). Verscheidene koppeltjes moesten dan opdrachten vervullen om zichzelf te reinigen, gezond te maken. De ene moet yoga doen, de andere drankjes innemen en overgeven. Dat zou ik misschien nog wel eens willen doen.”

Je krijgt een onbeperkt budget, hoe ziet jouw droomreis er dan uit ?

“Een safari in Afrika. Ik hou enorm veel van de natuur, al die mooie dieren. Ik kijk er echt naar uit om dat in een of andere vakantie eens te doen.”

Waar heb je een ongelooflijke schrik voor ?

“Slangen.”

En toch ga je op safari ?

“Ja, maar dat doe ik dan vooral voor de grotere dieren : leeuwen, olifanten, giraffen, … Voor de slangen wil ik altijd een kleine Indiër bij mij die met die beesten overweg kan. Slangen zijn echt wel mijn ding niet.”

Wat is de grootste stommiteit die je ooit begaan hebt ?

“Als ik eerlijk moet zijn, ik heb er wel al enkele begaan. Zo herinner ik mij nog dat ik eens aan een vrouw vroeg hoeveel maanden ze al zwanger was, hoewel ze dat hoegenaamd niet was. Op zo’n moment is het natuurlijk heel gênant om je te moeten excuseren. Ik ben ook al eens tegen een glazen deur geknald toen ik een winkel binnen wilde. Ik heb al heel wat momenten meegemaakt waar ik heel onnozel uitkwam.”

Aan wie of wat heb je een bloedhekel ?

“Aan mensen die niet durven zeggen wat ze denken. Iedereen zou dat moeten doen. Altijd maar jaknikken en achteraf klagen, daar kan ik niet tegen.”

Wat doe je dan als je vriendin een compleet fout kledingstuk koopt voor je verjaardag ?

“Dan zou ik dat onmiddellijk zeggen. Daar zou ze nog wel tegen kunnen, denk ik. Ik ben heel slecht in iemand naar de mond praten : als het lelijk is, is het lelijk. Ik móét dat zeggen, anders lees je het toch af op mijn gezicht.”

Hoe zou je reageren mocht je vriendin partnerruil voorstellen ?

(verbaasd) Partnerruil ? Nee, daar ben ik niet voor te vinden.” (lacht).”

Alain Vanden Bossche

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content