Terwijl AA Gent een sportief dipje lijkt te overwinnen, blijft de contractverlenging van Georges Leekens er hangende. De trainer wil dat Gent onder andere met transfers en contractverlengingen laat blijken dat de ploeg vooruit wil.

Hoe staan de zaken ?

Ivan De Witte : “Goed. Ik denk dat we dat gaan voleindigen tussen dit en een week of twee, drie.”

Wat is het probleem dat het zolang moet duren ?

“Er is geen probleem. Het is gewoon een kwestie van de juiste bewoordingen die nog wat tussen advocaten uitgewisseld moeten worden. Voor de rest is er geen probleem, dénk ík, hé. We zijn niet gehaast, want Georges heeft nog een contract voor een jaar. Eigenlijk was die verlenging pas volgend jaar aan de orde. Ik begrijp de vragen van de media daaromtrent dan ook niet. We waren het niet verplicht, hé, om zijn contract nu te verlengen.”

Maar u stuurde er wel zelf op aan.

“Ja, maar we hebben de tijd. Als je een periode van drie jaar verder met iemand wil, denk ik dat je dat best op voorhand allemaal goed vastlegt.”

Ondertussen is het gevolg van alle discussie wel dat Leekens sterker staat : hij heeft de spelers achter zich.

“Dat zou kunnen, maar daar ben ik niet zwaar van onder de indruk moet ik zeggen. Ik heb wel al voor hetere vuren gestaan (lacht smakelijk).”

Na dit seizoen zal Gent voor het eerst geen spelers móéten verkopen om uit de schulden te raken. Betekent dat dat jullie met meer ambitie aan volgend seizoen zullen beginnen ?

“Dat weet ik zo nog niet, maar ik denk dat we al twee belangrijke aanwinsten hebben in het centrum van de verdediging, met Jonas De Roeck en die jongen uit de Russische competitie, die is heel veel gescout en dat ziet er heel goed uit. We zitten op het spoor van een goeie verdedigende middenvelder, zodat we een back-up hebben voor Pavlovic en wat meer kracht. En dan wat snelheid op de flanken eventueel en een spits hebben we ook nog op het oog.”

Na de nederlaag tegen Cercle wond u zich op over de prestatie én de trainer. Daaruit bleek, na één zwakke prestatie, weinig respect voor de man die de ploeg groot heeft helpen maken.

“Ik weet niet of we dat zover moeten interpreteren. De trainer en de groep zijn er om elke week een meer dan aanvaardbare prestatie neer te zetten. Het was het lusteloze waarmee ik niet omkon.”

Georges Leekens en Michel Louwagie heten niet de beste vrienden te zijn.

“Dat wordt allemaal wat uitvergroot. We moeten tot rust komen. Het is ook niet in alle media geweest, hé. We hebben deze week rustig en aangenaam de situatie geëvalueerd en de toekomst en het contract besproken. Maar in dat gesprek was het contract maar twintig of vijftien procent van de discussie, de rest ging over de versterking van de ploeg en de evaluatie. Om maar te zeggen dat het allemaal ongeproportioneerd voorgesteld wordt. Het gesprek heeft vier uur geduurd en er was daar in mijn ogen geen vuiltje aan de lucht. Wie aan de oorsprong van transfers ligt, is totale bijzaak. Dat zijn waardeloze uitspraken. Het is de club die ze aantrekt.”

Wat dacht u toen u in één krant las dat Club Brugge informeel contact had.

“Dan wist ik zeker dat het niet waar was (grijnst).”

Uw vertrouwen in Leekens blijft groot ?

“Denk niet dat wij niet met mensen van Club spreken, hé. Ik sprak onlangs nog met Antoine Vanhove op de Profliga. Hij zei : ‘Nooit of nooit zou Leekens nog naar Brugge terugkeren.’ Da’s klare taal.”

Leekens heeft wel de naam spelletjes te spelen.

“Ik denk niet hij daarachter zit, misschien voelen anderen zich geroepen wat promotie te voeren (grijnst).”

RAOUL DE GROOTE

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content