Geboren op 29 december 1976

Samenwonend met vriendin Nathalie Caprasse, vader van Alessio (4 jaar).

Heb je een zware voet in het verkeer ?

Steve Cooreman : “Toen ik op mijn achttiende mijn rijbewijs kreeg, reed ik iets sportiever dan nu. Met het ouder worden veranderde ook mijn rijstijl enigszins. Ik werd veel rustiger. Tot nu toe verzamelde ik misschien in totaal een drietal boetes wegens te snel rijden. ( lacht) Dat valt wel mee, hé. Alleen ’s avonds laat durf ik wel eens gas geven op de autosnelweg : 150 kilometer per uur is dan mijn maximale snelheid. Een Audi A4 cabrio nodigt daartoe uit. Ik ben een tegenstander van die zware verkeersboetes. Het wordt toch wat overdreven. Zolang je niemand hindert of niet de cowboy uithangt, moet de straf mild blijven.”

Wat had je gedaan als je geen profvoetballer was geworden ?

“In een café gewerkt of vertegenwoordiger geweest. Ik kan het nogal goed uitleggen. Na mijn loopbaan zou ik graag een lounge bar openen. Ik kom graag onder de mensen en wil me amuseren. Maar concrete plannen daarover bestaan er nog niet. Ik wil nog minstens zeven jaar op een behoorlijk niveau voetballen.”

Op welke partij stem jij ?

“Ik mag dat eigenlijk niet verklappen, zegt mijn vriendin me net. Meestal stem ik voor de socialisten, eigenlijk puur gevoelsmatig.”

Wie was je idool als kind ?

Diego Maradona, want vanaf mijn zesde droomde ik alleen maar van een loopbaan als profvoetballer. Maar nu is die liefde fel bekoeld, zeker door hetgeen achteraf allemaal naar boven is gekomen. Hij is serieus in mijn achting gedaald.”

Lijk je op je moeder of vader ?

“Mijn ma, zowel qua gezicht als qua karakter. We hebben beiden steenbok als sterrenteken : moeilijke personen, koppigaards, maar ik kan ook heel lief en vriendelijk zijn. Ik vertrouw mensen niet snel. Soms ben ik wat introvert of kom ik zo over. Ik toon mijn emoties ook niet vaak aan de buitenwereld. Ik hou dat liever voor mezelf.”

Voor welke maaltijd mag men je ’s nachts uit je bed halen ?

“Dan slaap ik en moet niemand me lastigvallen. Voor niks dus. Ik kan mijn rust goed gebruiken. Ik eet wel graag pasta, maar niets kan tippen aan een goed pak frieten met stoofvlees. Maar zonder mayonaise of ketchup. Sauzen lust ik niet.”

Stel dat je zelf een club mag kiezen. Waar zou je dan nu voetballen ?

“Bij Liverpool, een ploeg die me enorm aanspreekt door haar traditie en de fanatieke aanhang. De sfeer van die Kop is magisch, hé. ( vol bewondering) Amai, daar kan je nog eens kippenvel van krijgen. Ik was nog nooit op Anfield Road, maar hoop er ooit eens te geraken. West Ham bezocht ik wel al. Binnenkort trek ik ook eens naar Southampton, op bezoek bij Jelle Van Damme.”

Waaraan geef je gemakkelijk geld uit ?

“Merkkledij. Ik heb wel mijn favorieten, zoals de laatste tijd Bikkembergs of Prada. Bij jeansbroeken opteer ik meestal voor Diesel. Gewoon omdat ik het mooi vind, niks meer.”

Wat is je favoriete drank ?

“Normaal gezien water en zo veel mogelijk suikervrije frisdranken. Maar als ik wegga, lust ik ook wel een pintje. ( lacht) Mannen weten waarom, hé. En om eens goed door te gaan, schakelen we over naar wodka Red Bull.”

Muziek, lectuur of film ?

“Film. Ik kijk nogal vaak televisie. Onlangs abonneerde ik me ook op Canal +. Ik verkies actie, maar een goede thriller of iets avontuurlijks kan ook eens geen kwaad. Bij een romantische film val ik in slaap.”

Hou je van extreme sporten ?

“Nee, want ik heb last van hoogtevrees. Dat merkte ik onlangs nog eens op een attractie tijdens de Gentse Sinksenfoor. Ik ben bang dat er iets fout zal lopen. Bungeejumpen is daarom zeker niet voor mij weggelegd.”

Wie is je beste vriend ?

Steven Van Herreweghe, begin dit seizoen nog aan de slag bij KV Oostende, maar daar ontslagen wegens vermeend dopinggebruik. We kennen elkaar al een paar jaar. Hem kan ik altijd en overal vertrouwen. Maar ook met Stephen Laybutt en Frédéric Herpoel schiet ik goed op.”

Tatoeage of piercing ?

“Ik heb drie tatoeages. De eerste letter van de voornaam van mijn zoon in het Chinees op de enkel en op elke arm een tribal. Piercings zeggen me niks.”

Is er leven na de dood ?

“Ik kan me dat niet voorstellen.”

Frédéric Vanheule

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content