Schreef jij je liefdesbrieven vroeger eerst eens in het klad?

“Nee, ik begon meteen in het net. Als hij niet goed was, kon ik nog herbeginnen.

“Liefdesbrieven schreef ik vroeger alleen om wat extra indruk te maken, want ik had er geen moeite mee om op een meisje af te stappen en mijn zegje te doen. Intussen ben ik zeven jaar samen met Sofie en komen er geen brieven meer aan te pas. Ik schrijf wel af en toe nog een kattebelletje. Ik ga mezelf niet het ultieme romantische type noemen, maar als ik in een romantische bui ben, kan het wel goedkomen. Op de 21e verjaardag van Sofie vormde ik bijvoorbeeld met kaarsjes in de inkomhal een grote ’21’ en zette ik de hele weg naar haar kamer vol met cadeautjes, 21 stuks in totaal. Dat was een voltreffer.” ( lacht)

Eet jij soms pannenkoeken als ontbijt?

“Als ontbijt nooit. Bij de nationale jeugdploegen krijgen we soms wel ‘flappetjes’, maar ik weet niet of dat echte pannenkoeken zijn.

“Thuis beperk ik mijn ontbijt tot cornflakes. En als we op de club ontbijten, eet ik vier à vijf boterhammen met choco of speculaaspasta. Maar dan heb ik thuis ook al wat cornflakes gegeten, want vanuit Lier duurt het toch ten minste een uurtje om in Leuven te raken.”

Ben jij een goede babysitter?

“Ik kan goed met kinderen om, tot ze in hun broek doen. Dan roep ik liefst een hulplijn in. Niet dat ik er vies van ben, maar ik verdraag de geur niet zo goed. Ik moet ervan kokhalzen. Maar bij mijn eigen kinderen zal ik later met alle plezier pampers verversen. Misschien kan ik dan een handdoek voor mijn gezicht binden.

“Ik denk dat ik een lieve papa zal worden van wie ze alles zullen mogen. Als een kind mij iets komt vragen, kan ik moeilijk nee zeggen.”

Tegen welke vrouw zou jij moeilijk nee kunnen zeggen?

“Ik vind Adriana Lima een mooi model. Haar ogen spreken me aan. En haar kaaklijnen. Die zijn goed gevormd.”

Naar waar gingen je ouders op huwelijksreis?

“Oei. Naar de bergen, denk ik, om er te wandelen. Dat deden ze vroeger vaak. Maar Kurt en ik waren daar niet zo voor te vinden. Wij wilden op vakantie liever gewoon genieten van de zon en het strand. Voor de reizen met het gezin trokken we dus meestal naar Spanje of Turkije, waar we in een all-inhotel logeerden, zodat we met het hotel op zich al genoeg hadden. Dat is nog altijd wat ik het liefste doe als ik op reis ga.”

Kun jij goed proppen in de papiermand mikken?

“Als ik op voorhand zeg dat het raak zal zijn, hangt hij er acht keer op tien in. Misschien komt dat omdat ik van jongs af tijdens het studeren altijd een tennisballetje in mijn handen heb. Daarmee heb ik nogal goed leren mikken, dat gooi ik regelmatig eens tegen de muur.

“Ik volg nu een opleiding marketing via afstandsonderwijs. Normaal gezien heb ik na dit schooljaar nog één jaar te gaan. Soms is het wel moeilijk om achter de boeken te kruipen, zeker omdat ik nogal graag met PlayStation bezig ben. Ik heb ook altijd wat tijdsdruk nodig. Maar eens ik het gevoel heb dat ik eraan moet beginnen, kan ik wel blijven voortdoen. In een examenperiode slaap ik maar zo’n drie uurtjes per nacht.”

Wat is het zotste wat je ooit deed met een te hoog promillegehalte?

“Ik lust geen bier. Als ik wil drinken, moet ik dus meteen naar sterkedrank grijpen. Dat doe ik meestal niet, omdat ik daar bijna nooit behoefte aan heb. Maar toen we vorig jaar, na de verplaatsing naar Antwerp, kampioen waren, dronk ik een hele avond en nacht champagne. Terwijl mijn vriendin en ik naar huis reden, wilde ik in het spiegeltje van het zonneklepje eens bekijken hoe ik er uitzie als ik zat ben. Toen ik dat klepje terug dichtklapte, sloeg ik het recht tegen mijn hoofd. En toen we aankwamen bij de ouders van Sofie, bleken die al te slapen. Ik ben hun kamer binnengestrompeld en heb daar minutenlang het licht aan- en uitgedaan terwijl ik voor de hele buurt stond te zingen: ‘Kampioenen, olé, olé!'”

DOOR KRISTOF DE RYCK

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content