De 30-jarige Belg werd geboren in Kinshasa, maar voetbalt nu al acht jaar in Italië en werd dit seizoen uitgeleend aan Inter. Hij heeft het over het belang van familie, zijn voorliefde voor modieuze kledij, film, muziek en auto’s. En ook zijn liefde voor Italië steekt hij niet onder stoelen of banken.

Gaby Mudingayi kwam eerder al uit voor FC Torino, Lazio Roma en Bologna, maar zoekt het nu nog wat hogerop. De ex-speler van AA Gent gaat dit seizoen voor de Italiaanse variant van blauw-zwart spelen. Vlak voor de grootste uitdaging van zijn voetbalcarrière praat Mudingayi ons nog even bij over zijn favoriete restaurant en raadt hij ons enkele hippe rappers aan.

Italiaanse klasse

Gaby Mudingayi: “Het spreekt voor zich dat ik aandacht besteed aan hoe ik eruit zie. In Italië is echt iedereen met zijn look bezig. Zelf kleed ik me eerder cool en relaxed. Ik draag bijna altijd een jeans met daarop ofwel een T-shirt, ofwel een hemdje in combinatie met een lederen vest. Mijn favoriete merken zijn DSquared2 en Dolce&Gabbana. Qua schoenen hou ik het in de zomer meestal bij slippers of sandalen en voor het overige kies ik voor schoenen van Dolce of Adidas, mijn persoonlijke sponsor. Ik vind trouwens dat de sneakers van tegenwoordig er vaak stijlvoller uitzien dan de meeste geklede schoenen.”

Het restaurant van Signori

“Ik spendeer het grootste deel van mijn vrije tijd met mijn zoontje van zeven. Ik ga hem van school halen, voer hem naar zijn voetbaltrainingen en ik speel met hem op de Playstation. Soms ga ik uiteraard ook wel eens wat drinken met vrienden. Ik heb het echt naar mijn zin in Italië. Het klimaat en de levensstandaard zijn er fantastisch. Turijn en Bologna zijn geweldige steden en ook de schoonheid van Rome ken ik intussen erg goed. Momenteel ben ik Milaan volop aan het ontdekken. Ik heb altijd bij ploegen van hippe steden gespeeld en nu zit ik dus in de hoofdstad van de mode.

“Italië is niet alleen een geweldig land qua architectuur, je kunt er ook enorm lekker eten. In België ken ik niet zo veel restaurants, maar in Italië weet ik wel waar ik moet zijn om te smullen. In Bologna ga ik meestal naar Al Campione, het restaurant van voormalig profvoetballer Giuseppe ‘Beppe’ Signori. In Rome moet je zeker eens naar Caminetto gaan. Je loopt er ongetwijfeld heel wat voetballers en mensen uit de televisiewereld tegen het lijf. Het is niet voor niets een van de hipste plekken van Italië.”

Bang van horrorfilms

“Ik ben altijd al dol op auto’s geweest. Momenteel heb ik er vier, maar er is een vijfde op komst. Mijn Range Rover Sport is mijn gezinswagen. Mijn Ferrari 599 heb ik gekocht omdat ik daar al van jongs af aan van droomde en ik het me nu eindelijk kon permitteren. Ik heb ook een Fiat 500, ideaal voor als ik snel even naar het centrum moet. Mijn vrouw rijdt dan weer met een kleine cabrio. Onze vijfde wagen wordt een 4×4 van Volvo.

“Naast auto’s ben ik ook helemaal weg van film. Elke keer wanneer ik weer in België ben spreek ik af met vrienden om iets te gaan eten en naar de bioscoop te gaan – dat zegt me meer dan in discotheken uithangen. De meeste blockbusters kan ik wel smaken, maar ik sta ook open voor andere genres. Alleen naar een horrorfilm zal ik nooit gaan kijken. Daar word ik echt bang van. Mijn lievelingsfilms zijn The Godfather, The Green Mile en Titanic. Thuis geef ik met plezier wat meer uit voor een goed dolby surround system, zo heb je het gevoel dat je echt in de bioscoop zit. Ik heb een plasmatelevisie van Samsung en eentje van Sony. Maar nu ik in Milaan verblijf, zal ik dat allemaal even moeten herbekijken.”

De muziek van broertje Mike Moore

“Wat muziek betreft, ben ik helemaal weg van R&B. Ik luister naar bijna niets anders, zeker niet in de wagen. Zelfs om me te kunnen concentreren luister ik muziek. Naar een concert ben ik gek genoeg dan weer nog nooit geweest. Maar daar gaat snel verandering in komen want mijn kleine broertje treedt sinds kort op. Zijn artiestennaam is Mike Moore en hij ondertekende zopas een contract bij het Belgische platenlabel van Tabu World Music (de broers Tabu die het label oprichtten werkten eerder al samen met sterren zoals Diam’s, Disiz La Peste en Luc Besson, nvdr). Ik raad iedereen aan om zijn single ‘Revolution’ eens te beluisteren. Ik kan niet wachten om mijn kleine broertje aan het werk te zien op een podium.”

DOOR JULIEN BROQUET

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content