Stel dat we je verplicht naar de muziekschool sturen, welk instrument kies je ? “( droog) Doedelzak. Op een zak blazen, dat heeft wel iets, denk ik ( schatert). Enya heeft mooie muziek bij de film Braveheart en daar komen doedelzakken in voor, vandaar dat ik er direct aan denk. Het enige wat ik vroeger nog gespeeld heb, is blokfluit, omdat het moest op school. We leerden ook wat noten lezen in het uurtje muziek, maar ik had daar allemaal niet veel kaas van gegeten. Dat was meestal de les waarin met proppen geschoten werd en je buitenvloog …

“Ik heb het tegenwoordig voor hedendaagse muziek. We zijn bijvoorbeeld on-langs naar het concert van Milk Inc. geweest. Midden in het Sportpaleis goed meespringen ! ( lacht). En dan loop je daar plots de ene voetbalploeg na de andere tegen het lijf : een delegatie van STVV met Rocky Peeters en Timothy Dree-sen, bijna alle spelers van Cercle Brugge, … Grap-pig.”

Welke knappe vrouw zou je desnoods persoonlijk een abonnement gaan verkopen opdat ze supporter wordt van Zulte Waregem ?

Véronique De Kock. Dat vind ik wel een knappe. We zijn dit jaar met de ploeg naar Waregem Koerse geweest en zij liep daar ook rond. Indrukwekkend.

“Ook Linda van Milk Inc. zag er trouwens fantastisch uit. Die mag ook komen kijken. Ik heb het wel voor bruin haar. Mijn vrouw heeft dat ook. Liever bruin dan blond.”

Zeg eens eerlijk : wat vond jij van de baard van Stijn Meert ?

“Prachtig ! Eerlijk : schitterend. Hij stond daar heel goed mee. Jammer dat hij hem heeft afgedaan, maar het trok te veel de aandacht. Ik denk dat de trainer daar een paar keer een opmerking over gemaakt heeft, dat het toch beter zou zijn als hij hem afschoor. Na een aantal maanden is hij bezweken.”

Wanneer heb je voor het laatst iemand dood gezien ?

“Dat was ons ma’ke, anderhalf jaar geleden. Mijn overgrootmoeder eigenlijk, de mama van den bompa. Ze is 98 geworden. Wij hadden een ongelooflijke band. Toen ik nog in Ekeren woonde, sprong ik daar altijd binnen. Die was zo warm. Ze zat altijd in haar zetel, kon er op den duur zelfs niet meer uit. Altijd kon je daar terecht.

“Dat ligt nog altijd gevoelig. Ik draag nu haar zegelring. Dat zei ze : ‘Als ik overlijd, …’ Die ring geeft mij steun en kracht.

“Ze belden me om te zeggen dat ze overleden was. We zijn direct naar het ziekenhuis van Kapellen gereden. Een heel moeilijk moment, maar we stonden daar met heel de familie, op een manier was dat ook prachtig eigenlijk.”

Draag je een pyjama ?

“Neen, mijn shortjes van de nationale ploeg uit de tijd dat ik bij de beloften speelde. Ik heb nog drie broekjes met mijn nummer op, al is dat er ondertussen wel zo ongeveer afgewassen. En een wit T-shirt. Niet naakt dus, maar ook niet met een pyjama.”

Naaktzwemmen, heb je daar ervaring mee ?

“( lacht) Ja. In Oostduinkerke is een openluchtzwembad op de dijk. Wij waren ’s nachts met een bende vrienden een stappeke gaan zetten. Toen we terugkwamen, klommen we over de omheining. Alles uit en het water in. De politie is gekomen en er zijn er een paar opgepakt. Ik ben op tijd gaan lopen ( lacht).”

Van welke gewoonte zou je dringend af moeten ?

“Mijn vrouw zegt dat ik veel te snel van tafel ga. Zij kookt, ik ruim af. Maar ik wil daar altijd direct aan beginnen, terwijl zij soms nog bezig is. Ik word regelmatig op de vingers getikt, maar het is soms sterker dan mezelf.”

Wat weet je nog over je eerste tongzoen ?

“Goh … niet al te veel meer. Ik denk dat die heel stuntelig was. De naam van het meisje ken ik niet meer, maar ik kan me haar wel nog voor de geest halen. Ik zat bij de preminiemen van Zandvliet Sport. Na een training, schemerdonker, wachten op de papa … Ongelooflijk romantisch.”

En met wie ?

“De dochter van de trainer ( lacht).” S

Reageren op dit artikel kan u door een e-mail te sturen naar lezersbrieven@knack.be. Uw reactie wordt dan mogelijk meegenomen in het volgende nummer.

Partner Content